Robotul care iti alimenteaza automat masina

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 06.02.2008
Un inventator olandez a creat un robot care introduce combustibil si recunoaste automat versiunea masinii.

Esential

75.000 de euro va costa robotul inventat de olandezul

Olandezii au inventat ceea ce multi si-ar dori sa aiba la benzinarie in momentul in care alimenteaza: un robot care introduce automat benzina sau motorina prin buson. Creatia ii apartine lui Nico van Staveren si se numeste Tankpitstop.

Cea mai interesanta parte a sistemului este faptul ca robotul recunoaste automat modelul, combustibilul care intra in rezervor, localizeaza busonul, il deschide si alimenteaza. Singurul lucru pe care trebuie sa il faca efectiv soferul este sa aleaga cantitatea de combustibil cu care doreste sa alimenteze. Pana si sistemul de plata este automat, acesta debitand automat contul posesorului masinii in momentul realimentarii.

Filosofia pe care s-a bazat inventatorul este inspirata din industria de lactate, unde bratele robotizate rezolva mulsul vacilor mult mai rapid decat un om. Sistemul a fost dezvoltat acum trei ani de catre olandezul care detinea o statie de benzina in oraselul olandez Emmeloord. "Eram la o ferma si am vazut un brat robotizat care mulgea o vaca.

M-am gandit ca daca un robot poate sa faca acest lucru, de ce nu ar putea sa alimenteze o masina?", afirma Nico van Steveren.

Deoarece cererea este foarte mare, sistemul Tankpitstop va fi cumparat de cateva lanturi de benzinarii din Olanda. Pretul unui astfel de robot: 75.000 de euro.

Comentarii (6)

  • ooo
    oare merge si la berlina mea din 99?? sau in cazul meu toarna benzina pe ea si apoi scapara un chibrit!?
    0 0
  • blaa...
    creca iti pune intr-o sticla mah si o iei la paket :)
    0 0
  • inutil
    cea mai proasta chestie existenta...este inutila si mai costa si 75 mii de euro....pai da mi mie 75 de mii ca ti umplu de 1000 de ori rezervoru
    0 0
  • luxxxien
    @mdea
    de 75 de euro cat iei tu pe facut un plin se scumpejte benzina de imi sare basca... :)io totusi ma intreb cum dracu recunoaste ala ce sa bage in rezervor, ca la toti producatorii exista si optiunea sa nu iti inscriptioneze masina cu model, motor, alea alea???baga nasucul lui mic de robotzel pe tzava si trage un fum????dajteptu lu tata dajtept...aaaaaaasi daca mai e vreunu care parcheaza astfel incat busonu e pe partea cealalta fata de pompa ce face robotzelu?vorbejte cu ala de la pompa 3 sa preia clientu ca pe el il duare burta si nu poasatraga de furtun???
    0 0
  • bbbobbbo
    olanda...
    citat: "aaaaaaasi daca mai e vreunu care parcheaza astfel incat busonu e pe partea cealalta fata de pompa"voi chiar credeti ca in olanda, ca si in germania se conduce ca in romania... pai aia nici macar o linie continua nu incalca, trecerea de pietoni e sfanta etc.etc. - cine a fost cunoasteofofof, tuturor ne plac masinile germane, dar unu nu s-ar comporta macar pe jumate ca nemtii in traficmai vezi cate o basina care vine in romania cu masina germana, cu numar german, si se cunoaste de la o posta ca e roman dupa nesimtire
    0 0
  • audist
    intamplare
    domnule hoho eram in germania si o domnisoara era sa darame pompa cu totul inafara de faptul ca parcase pe partea gresita a masinii.mi se pare o chestie absolut inutila acest lucru.bun eventual pt americani ca doar la ei lenea e mare rau de tot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru