Rossion Q1, fostul Noble M12

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.07.2007
Noble s-a vandut americanilor. Iar primul model care a iesit din aceasta afacere este urmasul lui Noble M12, care acum se numeste Rossion Q1.

Cei care au urmarit stirile de pe Automarket.ro in aceasta primavara au aflat, acum cateva luni, ca Lee Noble, seful companiei britanice cu acelasi nume, a decis sa vanda drepturile de productie pentru modelele M12 si M400. Scopul era unul de ordin economic: Noble nu isi mai putea sustine de unul singur investitiile, astfel ca avea nevoie de o injectie de fonduri pentru a putea dezvolta noul sau model, M15.

Ei bine, prima concluzie este faptul ca vechiul M12 nu mai poarta denumirea Noble, insa reuseste sa evolueze ca forma si nuanta din vechile supercaruri semnate de compania britanica. A fost redenumit Rossion Q1 si este fabricat acum in Cincinnati (SUA) de catre un producator putin cunoscut in Europa: Rossion Automotive.

Modelul este putin schimbat in esenta sa estetica, reusind insa sa imbine imprimeurile stilistice ale vechilor modele Noble. Insa nu doar partea exterioara a suferit modificari. Motorul de 425 de cai ajunge acum la 450 CP, o valoarea tocmai buna pentru a duce supercarul american de la 0 la 62 de mile pe ora (circa 96 km/h) in 3.3 secunde.

Viteza maxima anuntata pentru Rossion Q1 este de 300 km/h.

Comentarii (2)

  • unitati de masura..
    100mph inseamna 160 km la ora..iar 62.5 mph inseamna 100km..asa masina ajunge in 3.3 sec de la 0 la 100KM/h..
    0 0
  • prudentul
    unitatile
    Chiar asa. A zis cineva altceva ??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru