Ruptura la Toyota

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 05.04.2006
Prima echipa care face schimbari importante in acest sezon de Formula 1 este Toyota, pentru care inceputul anului a fost dezastruos. Mike Gascoyne, directorul tehnic al niponilor, a fost trimis la plimbare, in locul sau venind Pascal Vasselon.

Sezonul 2006 al Formulei 1 a facut prima victima. Dupa un start foarte slab al celor de la Toyota, Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei nipone, a fost concediat.

Motivul avansat de Toyota este “o diferenta fundamentala de opinie in privinta deciziilor tehnice ale echipei”. In traducere, Gascoyne s-a acomodat prost cu regulamentul noului sezon, masinile Toyota nefiind deloc competitive. AutoMarket a intuit bine (vezi ultima fraza a articolului).

Englezul facea parte din echipa tehnica a celor de la Toyota din 2003, aceasta fiind prima experienta de uitat pentru acesta, dupa sezoane pline de succes la Jordan si Renault. Toyota renunta astfel la una dintre cele mai proeminente figuri din zona standurilor, insa in acelasi timp economiseste 6.5 milioane $, salariul anual al fostului director tehnic.

Se pare ca inlocuitorul lui Gascoyne va fi francezul Pascal Vasselon, care a venit la Toyota anul trecut, de la Michelin.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru