Rusia poate deveni piata numarul 1 in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.07.2007
Un studiu realizat de PwC arata ca pana in anul 2011, piata auto din Rusia poate deveni cea mai puternica din Europa.

Rusia ar putea deveni cea mai mare piata auto din Europa pana in anul 2011, potrivit unui studiu realizat de firma PricewaterhouseCoopers (PwC), anunta Mediafax.

Importurile de masini straine noi in Rusia au crescut cu 60% in prima jumatate a anului 2007, iar cele de vehicule second-hand cu 46%.Vanzarile de masini straine asamblate in Rusia au urcat cu 100%, in timp ce numarul de automobile rusesti comercializate in aceeasi perioada a fost mai mic cu 23%.

"Este pentru prima oara in istoria moderna cand vanzarile de automobile rusesti au scazut atat de dramatic", a declarat Stanley Root, partener al PwC si autor al studiului, care anticipeaza ca in 2011 vor fi comercializate in Rusia automobile in valoare de 96 de miliarde de dolari.

Declinul abrupt al vanzarilor de masini rusesti coincide cu efortul guvernului de a relansa activitatile producatorului autohton AvtoVAZ, prin restructurarea conducerii. "Se pare ca guvernul rus face un pas important spre crearea unui parteneriat cu o companie straina, in vederea proiectarii unui automobil cu un nivel de pret corespunzator pietei din Rusia", a spus Root.

AvtoVAZ, simbol al industriei auto din Rusia, produce anual circa 750.000 de unitati si are 150.000 de angajati, dar vanzarile companiei au fost afectate de concurenta dura provenita din partea brandurilor straine, de calitate superioara.

Dupa caderea comunismului, AvtoVAZ, care a produs practic acelasi model de la lansarea sa, in 1970, a intrat sub controlul unor grupari criminale si ulterior a fost preluata de omul de afaceri Boris Beresovsky, aflat in prezent in exil la Londra.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru