S-a luat dupa GPS si si-a distrus autobuzul!

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 19.04.2008
Un american s-a bazat exagerat de mult pe GPS-ul din dotare si si-a distrus autobuzul trecand pe sub un pod prin care nu incapea.

Povestile cu europeni care sunt trimisi pe calea ferata de catre GPS-ul in care au prea multa incredere palesc in fata pataniei unui sofer de autobuz din Seattle. Acesta si-a pus intreaga incredere in indicatiile sistemului GPS si a intrat cu toata viteza pe sub un pod a carui gura de intrare era cu un metru mai scunda decat inaltimea autobuzului. Evident, acoperisul acestuia a fost distrus complet.

Foarte interesant este faptul ca podul era semnalizat, existand cateva indicatoare amplasate anterior intrarii care aratau inaltimea maxima pentru automobilele care pot trece prin gura acestuia, plus un semafor pe care soferul nu l-a luat in seama. Soferul distrat a primit o amenda de 154 de dolari, pasagerii autocarului - o echipa feminina de softball - alegandu-se cu cateva rani usoare.

Reactia soferului: "Am crezut ca e o ruta sigura, pentru ca GPS-ul sustinea ca e OK ca un autobuz sa treaca pe acolo". Normal, reprezentantii companiei care a fabricat sistemul de navigatie au contraatacat: "Indicatoarele de inaltime si semafoarele nu exista in baza noastra de date.

Oricum ar fi, normal este sa opresti la semafoare".

via | Autoblog  

Comentarii (8)

  • ALX CT
    Lol si ce treaba are GPS-ul?Ala e orientativ,asta nu inseamna sa faci exact tot ce "zice".Soferul se face vinovat fiin acuzat de prostie pura.Parca mai era un caz tot din SUA cu un nebun care a ajuns pe linia ferata sau ceva de genu....
    0 0
  • curios
    GPS
    Mai sunt multi din astia?? Personal nu am incredere deosebita in GPS si in detectorul de radar. Cel mai sigur este sa-ti conduci singur masina !!!
    0 0
  • @curios (completare la post - parerea mea)
    @curios GPS-ul este bun sa te duca la destinatie si nu sa iti spuna "Alo fraiere vezi ca ii sant" Folosesc un sistem de navigatie si mi se pare cereasca mai ales cand bantui in afara tarii dar de aici si pana a il asculta la sange in balariile care le povesteste mi se pare extrem de absurd, da intradevar te ajuta sa te relaxezi si te scapa de stresul exiturilor de pe autostrada sau a intersectiilor unde trebuie sa virezi dar..... inca nu este interactiv si nu este capabil sa vada semnele de circulatie. Sunt multe localitati pe care le vede nitzelush mai incolo si deci iti indica aiurea limita de viteza daca de exemplu semnalul este prost creste marja de eroare deci creste foarte mult posibilitatea de eroare sau de a-ti zice ca defapt rulezi pe camp. Eu il consider un device ajutator si nu o alonja a creierului uman sau o BIBLIE a soferului....
    0 0
  • mda...
    Mare e gradina ta Doamne... :)
    0 0
  • mda
    aici GPS va vorbeste : Mare ti-e gradina Doamne , da stai sa vezi ce-i dupa gard....:)...americanu...:))
    0 0
  • Arthur
    Sofer profesionist
    Ce idiot! O fi crezut ca GPS-ul ala era si inelul lui Arabela... sau si-o fi dorit un autobuz CABRIO?! Cine stie - asa fenomen mai rar ...
    0 0
  • Tipic american
    Asa de prosti americanii astia!GPS-ul acela ar fi trebuit sa-i zica,,Acuma lasa autobuzul sa ruleze la ralanti,coboara din mers si aseaza-te in fata rotii" iar americanul avand incredere deplina in aparat sigur se conforma!!!!
    0 0
  • Hai ca mai avea putin si trecea.
    Inca putin si avea norocu prostului si chiar trecea. Ce daca i-ar fi zburat capu unei sportive? Cata viteza tre sa ai ca sa inghesui pe dedesupt 18 metri din 20? Hotarat omu! Acu ca e tunat poa sa ceara mai mult pe cursa ... daca se mai urca cineva la el in caruta. :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru