S-Type se va numi XF

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.11.2006
Jaguar renunta la denumirea S-Type, aceasta urmand sa se transforme in XF odata cu lansarea noii generatii a modelului sportiv britanic.

S-Type va disparea din nomenclatura modelelor Jaguar. Noua generatie a modelului britanic se va numi XF. Prima aparitie care va anticipa formele viitorului XF este X11, un concept prevazut sa apara la Salonul Auto de la Detroit, in ianuarie.

Mostenitorul lui S-Type (model vandut in 270.000 de unitati in toata lumea) va fi foarte diferit de modelul actual, venind cu un stil schimbat al caroseriei si cu o linie sportiva si eleganta demna de un coupe de top. XF va fi dotat cu o gama de propulsoare din care se distinge V6-le de 3.0 litri, V8-ul pe benzina atat in versiune supraalimentata cat si aspirata, si un V6 diesel de 2.7 litri care va oferi 200 de cai. Mai tarziu vor sosi in gama doua motoare noi, unul care a facut cariera pe S80, cu sase cilindri in linie (3.2 litri, 238 CP) si unul foarte puternic, V8-ul de 5 litri R-R de 500 CP, care va fi concurent direct cu BMW M5. Nu trebuie sa uitam nici turbodieselul de 3.6 litri care se va alatura si el motorizarilor existente pe modelul britanic.

Bibiana Boerio, administrator delegat al celor de la Jaguar, explica: "Jaguar XF este o noua berlina sportiva care va oferi publicului o imagine a unei marci capabila sa se autopropuna in forme originale si diversificate. Sportiva XK a fost primita cu entuziasm si se bucura de un real succes. A fost vorba de un nou stadiu al designului Jaguar. Daca v-a placut noul XK, asteptati sa il vedeti pe Jaguar XF!".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru