Saab ar putea crea un competitor pentru Mini Cooper si Audi A1

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.03.2010
Victor Muller, seful Spyker, a declarat ca Saab va crea un competitor pentru Mini Cooper si Audi A1, a carei platforma va fi imprumutata de la un partener strain.

Noul proprietar al marcii Saab ar putea dezvolta un rival pentru Mini Cooper si Audi A1. Seful Spyker Cars, Victor Muller, a dezvaluit faptul ca a creat un set de schite ale mostenitorului spiritual al lui Saab 92. Modelul ar putea debuta in 2013 si va fi construit la fabrica din Trollhattan. Seful Spyker a anuntat ca platforma viitorului model de clasa mica a celor de la Saab va fi preluata de la un partener strain.

Avand in vedere faptul ca marca Saab a fost detinuta de concernul GM si folosea anumite componente in comun cu nemtii de la Opel, exista posibilitatea ca marca suedeza sa colaboreze din nou cu producatorul din Russelsheim. De data aceasta, cei de la Saab ar putea prelua platforma lui Opel Corsa pentru a crea un model exclusivist de clasa mini. Cel mai bun exemplu al colaborarii dintre cei doi constructori ar fi Saab 9-5 si Opel Insignia, care ar fi trebuit sa fie produse pe aceeasi linie de fabricatie, in ciuda faptului ca modelele respective impart mai putin de 30% din numarul total de componente.

Victor Muller are planuri mari pentru Saab, anuntand ca doreste sa creeze un supercar bazat pe conceptul Aero X.

Viitorul model ar putea fi bazat pe noul Spyker C8 Aileron si va fi construit la noua fabrica din Coventry, Marea Britanie.

Via | Autoblog.it

Taguri: 9-2, Saab, Saab 9-2, Spyker

Comentarii (5)

  • Fraierul.
    De unde dracu au bani au astia de la Saab? parca trebuieau sa dea faliment! As fii vrut sa dea faliment ca nu fac masini, ci fac masini deocheate pt fetele blonde sin Suedia! La gunoi cu SAAB! sa treaca in fata VW ,Audi si Bmw si Dacia! Hai Romania!
    2 37
  • @Fraierul
    Esti cel mai fraier FRAIER
    14 1
  • Cosmin
    @Fraierul
    E rau cand prostia nu doare! SAAB este un constructor de traditie, inovativ, elitist si de feeling. Doar cine a condus unul poate intelege cu adevarat cum sta treaba cu motoarele turbo suedeze.
    3 0
  • Prostia
    Mare pacat ca internetul asta a dat posibilitatea si unora sa se exprime (referire la fraier). Sper ca a fost doar o gluma sau esti vreun cocalar manelist care are in cap doar Audi, Bmw etc., pentru ca asa ar fi de inteles iesirea ta.
    Offtopic. Propun Automarket de a face selectie din posturile idioate, cretinoide si care sunt pe langa subiect, neingradind dreptul la opinie sau replica.
    3 1
  • ForeverSaab
    Fraierul?...Mai degraba Diavolul
    GM,Opel,Spyker...ce cosmaruri de neconceput pentru iubitorii ferventi ai lui SAAB in urma cu 25-30 de ani,in anii de nepieritoare(dar oare irepetabila?) glorie...Iar Koenigsegg ar fi insemnat singura sansa reala de renastere,dar...Dumnezeul SAAB-ului inca n-a aprobat adevarata salvare.SAAB-SCANIA a reprezentat trecutul si,fiindca oricand exista o dreptate pe lumea asta de cremsnit,bagati mana in foc ca se va aduna iarasi sub acelasi acoperis,aveti putintica rabdare,poate se vor scurge amar decenii,dar vom fi din nou familia de temut si de invidiat din secolul trecut.SAAB-SCANIA nu ca avea legatura cu tehnologia cea mai noua si revolutionara,chiar era pur si simplu aceea !!! Fara entuziasmare tampa,chiar soca prin ceea ce scornea in mod mirific.A uitat cineva,fan sau dusman,cum s-a receptat supranaturalul concept Ev-1 din 1985?Cati constructori mult mai falosi ca nume s-au inspirat fara jena din unele principii aerodinamice ale sale? Ce era Bugatti Veyron pe atunci?Dar macar exista Bugatti? :D Ce masina mai merge pe doua roti avand sasiul in inclinatie perfecta de 45 de grade cu solul,acrobatie unica in istoria auto,precum SAAB 9000 prima generatie? Sa mai enumeram alte ispravi atat de spectaculoase? N-are rost.Retineti insa:complotul mondial a frizat monstruozitatea apoteotica a constiintei umane,iar GM si-a asumat rolul funest de a-l materializa,sprijinit voalat de toti ceilalti,continua vartos sub mincinoasa "redresare" olandeza,insa nu va fi pre voia cainilor,caii vor trai si cu plagile muscaturilor pe ei !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru