Saab ar putea lansa un supercar bazat pe conceptul Aero X

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.03.2010
Spyker ar putea ajuta constructorul suedez sa materializeze conceptul Aero X, prezentat in 2006 la Geneva. Olandezii se gandesc la un supercar bazat pe noul C8 Aileron.

Dupa ce a trecut peste episodul dificil al divortului de General Motors, Saab priveste cu incredere in viitor, bazandu-se pe sprijinul constant al noului sau parinte: Spyker. Victor Muller, presedintele constructorului olandez, a promis ca va face orice pentru redresarea Sabb si se pare ca se tine de cuvant.

Cele mai noi zvonuri din Trollhattan anunta un supercar inspirat de conceptul Aero X, prezentat de Saab in 2006 la Salonul Auto de la Geneva. Reactia pozitiva a publicului si dorinta de a pozitiona cat mai sus brandul serios afectat de criza economica l-au facut pe Muller sa isi doreasca o materializare a conceptului. Proiectul ambitios nu va fi greu de indeplinit, Spyker intentionand sa dezvolte un supercar Saab bazandu-se pe C8 Aileron.

Daca procesul de proiectie si dezvoltare decurg bine am putea vedea primele roade ale colaborarii dintre cei doi constructori in cativa ani. Supercarul ar urma sa ia nastere apoi in uzina britanica din Coventry, acolo unde Spyker si-a mutat linia de productie la sfarsitul lui 2009 pentru a putea asambla modelele sale exclusiviste.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • dea Domnu'
    Sa dea Dumnezeu!
    4 0
  • Fraierul.
    Ce masina urata! Nu degeaba SAAB este intre 4 scanduri!
    0 7
  • Doamne'ajuta!
    Superb design! Nordicii au fost tot timpul inovatori - sper sa aiba parte si de pragmatismul olandez.... Din pacate, intuiesc produse de nisa - deci pea scump pentru clasa medie....
    2 0
  • PARAZYTU19
    SA O TINA TOT ASA CU AVANSAREA TEHNOLOGICA
    belea rau masinile de la scania....

    RUP TOT TOT TOT IN CE PRIVESTE CEL PUTIN DESIGN-UL SI PERFORMANTE LA MOTOR....

    210 CP 2.0 L SI 180 CP 1.9L !!!!

    DIESEL!!!!!

    SUPERBE.....
    .PAKAT K AU PRETURILE MARI PT MULTI DIN ROMANIA :|
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru