Saab discuta cu potentiali parteneri pentru o viitoare colaborare

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 25.03.2010
Seful Saab-Spyker a declarat ca poarta discutii cu mai multi jucatori importanti pe piata auto mondiala pentru un viitor parteneriat, care vizeaza impartirea tehnologiei si colaborarea pentru reducerea costurilor.

Victor Muller, seful Saab-Spyker, a anuntat ca discuta cu o serie de potentiali parteneri de afaceri pentru o viitoare colaborare. Viitorul parteneriat vizeaza atat schimbul de tehnologie, cat si o cale de intoarcere spre profit a celor de la Saab, in conditiile in care ar colabora cu un constructor pentru a-si reduce costurile. Scopul celor de la Saab este de a reveni pe profit pana in 2012, iar Victor Muller face un veritabil “turneu” mondial de zece zile, in care discuta cu mai multi jucatori importanti de pe piata auto.

Noul sef al Saab vede colaborarea cu alti constructori un element esential al supravietuirii si al reintoarcerii pe profit a marcii suedeze. Acesta considera ca marca Saab este interesanta pentru toti constructorii din lume deoarece acestia nu o considera ca fiind o amenintare. Totodata, Saab are numeroase elemente cu care poate sa ajute alti constructori, dar seful Saab-Spyker nu a dat detalii privind acestea, deci nu putem intui exact care sunt partenerii pe care suedezii de la Saab ii doresc in viitorul apropiat.

Saab ar putea sa urmeze modelul altor constructori din Europa, care au mai multe parteneriate in acelasi timp, dar in domenii diferite. Spre exemplu, concernul PSA Peugeot-Citroen are un parteneriat cu Mitsubishi pentru productia de vehicule electrice si pentru modele precum C-Crosser si 4007, in timp ce imparte motoare pe benzina de 1.6 litri cu Grupul BMW.

Exemplul de mai sus ne arata ca un concern poate sa aiba mai multe parteneriate cu mai multi constructori in acelasi timp, fara sa aiba un conflict de interese, iar lista de exemple poate continua.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (3)

  • @ Automarket
    Stimata redactie, citesc zilnic si cu mult interes articolele dumneavoastra. Am o foarte mare rugaminte: faceti, va rog, mai multa curatenie la comentarii! Sunt o serie de comentarii poluante, jignitoare pentru unii sau altii, cu un limbaj de cartier, violent si vulgar.

    Rugamintea mea nu se vrea a fi o cenzura, fiecare om are dreptul la opinie. Ea se indreapta contra propagarii vulgarismelor si violentei verbale. Acestea se gasesc peste tot, haideti sa incercam a face din revista dumneavoastra un spatiu unde astfel de manifestari josnice sa nu isi gaseasca locul. Pana la urma aveti si un rol educativ, iar permiterea comentariilor deplasate ii face pe unii sa creada ca acestea sunt de fapt ceva normal, lucru pe care eu il consider inadmisibil.

    Rugamintea mea s-a nascut din respectul ce vi-l port si din placerea cu care va citesc articolele.

    Va multumesc.
    7 1
  • Care e treaba?
    Sa intelegem ca asta este raspunul celor de la Automarket adresat lui @900? Pentru ca nu inteleg altfel cum de nu a fost sters. Sa intelegem ca redactorii sunt de fapt flamerii penibili care atata atmosfera pe site? Cam urat nu credeti?
    0 4
  • Adevarul e ca daca saab-ul nu pute a ceapa, devine frustrant pentru unii care nu se mai simt in arealul lor natural!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru