Scandal in UK pe legea biocombustibililor

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Organizatiile ecologice acuza legea biocombustibililor, nou introdusa in Marea Britanie.

Marea Britanie a implementat o noua lege care prevede ca toate vehiculele trebuie sa foloseasca combustibili care contin si componenti ecologici.

Mai multe organizatii non-guvernamentale ca Oxfam si Greenpeace precum si numeroase grupuri stiintifice s-au declarat impotriva acestei legi, deoarece producerea de biocombustibili duce la emiterea unei cantitati mai mari de dioxid de carbon in atmosfera decat economia facuta de emisiile autovehiculelor.

Conform legislatiei actuale, companiile care produc combustibili trebuie sa asigure ca 2.5% din productie este acoperita de biocombustibili, iar din 2010 ar urma ca 5% din productie sa fie acoperita de biocombustibili.

Autoritatile britanice sustin ca prin acest lucru se va duce la o limitare a emisiilor de CO2, dar nu au luat in considerare emisiile survenite in urma producerii biocombustibililor.

Un alt efect ingrijorator al cresterii productie la biocombustibili este cresterea pretului la alimente, ca urmare a interesului crescut pentru materia prima, lucru semnalat si de premierul britanic Gordon Brown.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru