Scandal la nivel inalt la Tesla Motors

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 11.06.2009
Unul dintre fondatorii companiei Tesla il acuza pe actualul presedinte ca a orchestrat debarcarea sa si ca a dus compania aproape de faliment.

Razboi la Tesla. Fondatorul companiei, Martin Eberhard (foto dreapta), a hotarat sa il cheme in instanta pe Elon Musk, actualul presedinte al constructorului american de modele electrice pe motiv ca a orchestrat inlaturarea sa si ca a distrus siguranta financiara a celor de la Tesla Motors. Mai mult, Eberhard sustine ca Musk a incercat sa "rescrie istoria companiei" atragandu-si intreg creditul pentru dezvoltarea lui Tesla Roadster, desi modelul a fost conceput si realizat in colaborare de cei doi.

"In incercarea sa de a-si atribui mostenirea lui Martin Eberhard, Musk a distrus integritatea Tesla Motors si a afectat reputatia si prosperitatea companiei", se arata in cele 22 de pagini de acuzatii pe care Musk va trebui sa le demonteze in proces.

Reactia oficiala a lui Elon Musk nu a intarziat sa apara: "Acest proces este un atac personal incorect care indica incorect istoria Tesla. Acuzatiile sunt de fapt o poveste fictiva a primilor ani de la aparitia companiei, fiind gresite si denaturate, astfel ca ne bucuram ca vom avea ocazia sa punem lucrurile la punct.

Asa cum presa a scris de nenumarate ori, Martin a fost inlaturat in unanimitate de catre Consiliul Director al companiei din cauza faptul ca pretul final al masinii pe care o dezvoltasem era dublu fata de previziunile pe care le facuse Martin", sustine Elon Musk intr-un comunicat de presa publicat astazi.

via | Wired

Comentarii (2)

  • intrebare
    Domnu Mircea Mester, ce cerinte trebuie sa am sa lucrez la dvs?
    2 2
  • @Dinu
    Pai cred ca o cerinta va fi cunoasterea limbii romane "ce cerinta"
    U fail.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru