Se deschide masina cu o minge de tenis? Nu!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.07.2007
Americanii de la Autoblog au testat cateva incuietori prin "clasica" metoda a mingii de tenis. Concluzie: Nu functioneaza.

Acum cateva luni, Automarket va prezenta un videoclip - extrem de urmarit la acea vreme - in care o femeie reusea sa deschida usa unei masini cu o mingea de tenis gaurita. Se parea ca presiunea din minge reusea sa deblocheze mecanismul de inchidere a portierei si sa deschida usa pur si simplu.

Ei bine, americanii de la Autoblog au testat metoda si au ajuns la o concluzie care ii descurajeaza pe hotii de masini: nu se poate!

Vezi mai jos ambele video-uri de care vorbim!

 

De aici a pornit totul:

Comentarii (26)

  • in Ro se poate...
    Desi nu mai vazusem filmuletul si nici nu auzisem de aceasta metoda, am fost surprins sa vad ca e o gaselnita romaneasca... sau doar punerea in scena e facuta pe un Clio, intr-o parcare plina de Dacii, deci decor cu care suntem obisnuiti cu totii.
    Dupa cum se vede usa este si usor indoita in jurul incuietorii, probabil de la incercarile si exemplificarile repetate. Sunt chiar curios daca metoda merge, poate doar la anumite modele, dupa cum se vede in filmulet incuietoarea nu se afla pe clanta, ca la multe modele, ci langa ea...
    Cu rigla n-au incercat?? E mai simplu si la Cielo si Matiz se poate garantat!! Asta asa: "only for innocent women"!!
    1 0
  • tot ce e posibil
    in ro
    daca te uiti mai atent e un Logan. La masina aia orice e posibil
    0 1
  • Iulian
    sesam deschide-te!
    La americani daca li se defecteaza telecomanda, nu stiu sa deschida usa la masina nici cu cheia. Asa ca chestia cu mingea de tenis nu are cum sa fie valabila in America.
    0 0
  • insane
    e realta faza
    in primul rand tin sa confirm faza cu mingea iar in al doilea rand vreau sa va intreb: UNDE IS AMEWRICANII AIA??? tipa e romanca si masina e logan!! daca va uitati pe laga masina se vade clar ca e la noi in tara facuta filmarea!!
    Cercetatori americani!! nu mai bine spune'ati drept k romanii va arata cum se deskid o usa?!
    0 0
  • danny_pit
    mda...
    astia de la autoblog ar fi trebuit sa testeze metoda tot pe un logan nu la volvo, GM si altele... la logan orice este posibil. oricum poporul roman este un popor foarte inventiv.
    0 0
  • Silviu
    se poate...
    Se pot descuia usile autoturismelor cu inchidere centralizata "cu aer". Este cred primul sistem de inchidere-deschidere centralizata.
    0 1
  • lucikanu
    logan
    pai mai fratilor aia din america au faqut testul pe volvo ford si pe numai stiu ce....romanii au faqut pe logan....sa vina americanii sa fak testul pe logan....ca poate asa reusesc....trezitiva mai oameni buni....ESTE UN LOGAN ce nu e clar :))
    0 0
  • aloooooooooo ...
    mai iesiti din casa si incercati voi prostia asta si o sa vedeti ca nu merge nici pe logan si nici pe alta raie de masina, sunteti repetenti la fizica si prea creduli ca sa incercati.
    Si tocmai la logan au gasit sa faca pacaleala asta, poate la caruta asta e valabila varianta cu pumnul fara a mai pune o minge de tenis.

    Trezirea.
    0 0
  • bigsnake
    trezirea
    Mai copii e o mare pacaleala! Loganul se deschide cu telecomanda din cheie si cineva de langa ea nu face decat sa sincronizeze cu impingerea mingii in usa.
    Ce e asa de greu...!?
    0 0
  • pateutz
    Fratilor eu sunt patit mi-au furat CD-playerul (ala cica de firma ... ) foarte curat umblat , din Herastrau de langa Pescarus si politisitii la vreme aia se minunau ( adica prin 2005 ) . Intradevar aveam doar inchiderea centralizata fara alarma (ceva sa faca zgomot ).
    0 0
  • tipuri diferite de incuietori
    americanii astias prosti!
    daca poti deschide Logan-ul cu mingea nu inseamna ca poti deschide de exemplu si un Ford Mondeo, asta pur si simplu pt. ca au incuietori complet diferite ca sistem (de exemplu la Ford e cu motorase (mecanism mai greoi), spun asta din experienta ca am desfacut la doua usi odata can so blocat de la praf si o data cand so rupt un tija metalica in interior (la 180000km, si naiba stie cate inchideri-deschideri)

    Apoi daca incuietoarea e gripata sau nu mai merge asa usor din cauza prafului depus pe mecanism e si mai greu!

    Deci daca vreau intradevar sa reproduca problema eu le sugerez sa ia un Logan nou unde incuietoarele merg inca usor!!
    eventual sa dea inainte la o parte clapeta aia metalica ce previne intrare apei si a prafului in incuietoare!
    0 0
  • icstrim
    Don'soara din filmuletz
    Don'soara din filmulet, am observat-o pe un site de videochat livejasmin sau ceva in genul. E clar ca e doar o facatura. Ea obisnuieste sa fie online cu nick-ul irina2006 din cate imi aduc aminte :)
    0 0
  • Ford Sierra
    Eu personal am patit-o in Germania, mi-au furat acum 7 ani dintr-un Ford Sierra an fabr.1991 sistemul audio. Usa a fost deschisa cu o minge de tenis, pana si politia chemata la fata locului a confirmat tehnica, le era cunoscuta la anumite tipuri de masini. Sierra al meu avea sistem de inchidere centralizata pneumatic, iar la aplicarea unui shut puternic cu pumnul in mingea care a fost in prealabil nitel crestata, am reusit si eu sa deschid usa in cateva secunde! Nu raman urme, tabla nu se indoaie, aparent usa ar fi fost deschisa cu cheia..Nu se vede nimic.
    0 0
  • nobody
    :)))
    Nu asa se face ma hotilor incercati cu minge de ping pong si nu la locan sau ford sau io stiu ce incercati la Audi.Orice model peste 2001-2004 ;)
    0 0
  • dextop
    gagica din filmulet
    http://www.livejasmin.com/perfinfo.php?performerid=irina2006&livejasmin_session=587139bf7d330911c8b54df3a21c213a2b7a4b63#kep
    click aici s-o vedeti pe gagica cam cu ce se ocupa . iar in legatura cu mingiuta , e treaba stiuta de ani de zile si logic ca nu merge decat la anumite masini . sunt sigur ca dupa ce ati vazut stirea ati alergat fuguta sa vedeti daca o puteti deschide pe a voastra . Mama ce figura ar fi fost sa mearga din prima ! Si uite-asa , visul de-a deveni spargator peste noapte se cam duse... lasati pe aia care stiu ( si au grija sa o faca ) bine!
    0 0
  • LOL
    Auzi la ala ca punerea in scena e facuta pe un clio :)) Cat de but trebuie sa fii sa nu recunosti un logan? LOL... Mai iesi din casa frate sa mai vezi si tu cate o masina....
    0 0
  • melcool
    un cacat....
    in primul rand filmuletzul romanesc e un mare fake dintr-un mare motiv...k sa deskizi usa trebuie introdusa keia si apoi rasucita :)) ori tampenia aia cu presiunea e de rahat...sa zicem k preseaza aerul limbricii aia din incuietoare.. dar de rasucit??? deci hai sa fim seriosi...imediat cum a impins aia in minge a apast unu in spate pe butonul de centralizat...cum dreaq sa credezi asa ceva, orice mashina ar fii.....
    0 0
  • cu atentie
    Ca de obicei, majoritatea are dreptate:
    1. Masina de test e LOGAN toata ziua - bordul si "designul" volanului se vad foarte bine in ultimele 2 secunde. In clip se mai distinge si forma manerelor interioare ale portierei.
    2. Ca clipul e facut in Romania se vede EVIDENT tot in ultimele 2 secunde: Dacia Break albastra din fundal, plus cartierul de blocuri tipic oraselor din Romania (plus parcara masinilor la marginea drumului in capatul blocului, lucru neintalnit in nici-o tara din EU si cu atat mai putin in US.
    In fine, dar nu in ultimul rand, DEXTOP are dreptate: tipa din filmuletz e INDUBITABIL cea din linkul transmis - verificati!
    Nota bene: nu doar romanii fac incuietori slabe, le-am intalnit si la unele exemplare de Opel, VW - totusi, in nici un caz la S60/S80 ca cel pe care il testa americanul :))
    0 0
  • pacaleala:)))
    SIMPLU,Ea knd apasa pe mingie bajatu kre filmeaza deschide din telecomanda...shi acum voi ziceti"da ba k tu ai logan":P Nu eu nu am nici o masina asa cum nu are nici filmuletzu asta sunetul de la filmare sa itzi dai seama de ce se intampla:D
    0 0
  • Rosito
    Cheie logan
    atata vreme cat cu orice cheie de logan deschid un alt logan ( testat la firma ) nu ma mira si optiunea mingiei de tenis ....
    0 0
  • MErge ?
    Cine imi demonstreaza ... vb acu' de aia care sustin ca se poate ... ii dau o sticla de whisky .
    0 0
  • testat!!!!
    ba probati sa vedeti ,nu mai faceti comentarii aiurea!!!!!!!!!!
    0 0
  • silviu o
    care ati vazut vreodata sitemul de inchidere centralizata la o masina
    oricat ati incerca sa fabulati cu o minge de tenis nu se deschide o masina sistemul de inchidere centralizata este comandat de un ansamblu cu motoras ce are sens vertical de miscare la inversarea polaritatilor de care este agatata o tija subtire de metal aceasta tija este prinsa de mecanismul de blocare a broastei autoturismului . la 90% din autoturisme butucul cu cheie nu face parte integranta din mecanism si nu are decat o singura legatura cu broasca ...legatura ca are suficiente gauri cat sa nu faca posibila deschiderea broastei cu mingea ...aia este repet o fabulatie
    0 0
  • negoite
    DESCHIDERE CU MINGE DE TENIS
    CHESTIA MERGE DAR CU MINGE DE PING PONG.
    0 0
  • Johnny
    Logan
    vrajeala...frate...e la noi...la rumani...astia...care nu au ce face...o copie...dupa...un film facut la americani....
    0 0
  • hmmmmmm
    chestia cu mingea de tenis ...chiar daca aici scrieti ca nu e posibil...va spun ca este ,am fost martor ,sa spun asa live la un astfel de evenimet:s-a deschis usa unui bmw seria 7 an fabr 93.si va spun si cum e posibil.sistemul de deschide/inchidere centralizata la unele masine este pe vacum..pe aceste sisteme merge,poate nu pe toate dar pe majoritatea functioneaza.unde nu functioneaza sunt masinile cu inchide electronica centralizata. adica mai noi.:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru