Seat prezintă Altea XL electric şi Leon hibrid plug-in

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.11.2011
"Înverzirea" mărcii Seat va începe în 2015-2016, atunci când ibericii vor scoate pe piaţă prima lor electrică şi primul hibrid cu încărcare la priză. Deocamdată, cele două modele ies la teste.

Mărcile Grupului Volkswagen au întârziat cât au putut momentul introducerii pe piaţă a unor modele electrice şi hibride, însă ultima perioadă ne arată că germanii încep să "sape" în aceste segmente. Evident, motivul stă în spatele unei precauţii pe care VW Group o au pentru maşinile "eco", ştiut fiind faptul că germanii preferă o abordare ceva mai conservatoare a noilor tehnologii. În acest grup, al experimentelor conservatoare, intră şi cele mai noi apariţii din gama SEAT: o versiune electrică a lui Altea XL şi una hibridă plug-in a lui Leon. 

SEAT ALTEA XL ECOMOTIVE

Versiunea 100% electrică a lui Altea XL este animată de un motor de 115 CP şi 270 Nm care îi permite modelului spaniol să atingă un maximum de 135 de kilometri pe oră. Seat nu a anunţat încă cifre legate de autonomie sau de timpul de încărcare, singurele detalii referitoare la masa de baterii fiind cele care subliniază faptul că acestea se află montate sub scaunele posterioare ale maşinii şi în zona inferioară a portbagajului. la fel ca orice altă electrică de pe piaţă, Altea XL Ecomotive va beneficia de un sistem de captare şi reutilizare a energiei dezvoltate la frânare.

În plus, panourile solare de pe plafon vor utiliza energia solară pentru a activa climatizarea.

LEON TWINDRIVE PLUG-IN HYBRID

Versiunea hibridă care se poate alimenta la priză a lui Seat Leon are sub capotă două motoare ale căror caracteristici nu sunt încă cunoscute. Ştim însă că modelul spaniol poate parcurge 52 de kilometri în regim 100% electric după alimentarea bateriei şi că atinge o viteză maximă de 120 km/h. Conform datelor oferite de Seat, consumul mediu mixt al acestui model va fi de doar 1.7 litri/100 km, iar emisiile de CO2 se vor limita la 39 de grame/100 km. Autonomia totală a primului Leon hibrid: 900 de kilometri.

DEOCAMDATĂ, DOAR EXPERIMENTE

Cele două modele vor fi  vor fi puse în mişcare în programe experimentale care se vor desfăşura în regiunea Catalunia, cu ajutorul unor instituţii ale statului. Spaniolii preconizează că cele două sisteme de propulsie vor intra pe piaţă pe modele de serie în 2015-2016, urmând să echipeze reprezentanţii din acel moment al gamei compacte a spaniolilor.

Comentarii (1)

  • seat
    cine zicea ca seat iese de sub umbrela VAG? :)
    asteptam modelele electrice
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru