Seful Daimler vrea soferi educati

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.08.2007
Dieter Zetsche crede ca soferii buni au acelasi efect asupra consumului ca tehnologia de ultima ora.

Dieter Zetsche, seful Daimler AG (compania a ramas cu acest nume dupa divortul de Chrysler) afirma intr-un interviu acordat numarului din iunie a revistei Automotive Engineering International ca un sofer foarte bun are acelasi efect pozitiv asupra consumului unei masini cu cel al tehnologiei de ultima ora.

Zetsche nu este un fan al sistemelor hibride, afirmand ca un consum bun si implicit emisiile scazute rezulta din sistemele de antrenament al soferilor. "O mai buna eductie a celor de la volan sustine toate cererile de mediu ale organizatiilor internationale", crede seful Daimler AG. Compania pe care acesta o conduce sustine deja astfel de programe de antrenament, mai ales in ceea ce priveste soferii de camioane produse de Mercedes. Astfel, 85% dintre soferii care ridica personal masinile de la sediul Mercedes din germania sunt instruiti inainte de a pleca la drum.

Zetsche crede ca, in conditiile in care soferii tuturor masinilor existente acum pe strazi ar cunoaste regulile elementare de rulare, ar reusi sa scoata maximum de eficienta din motoare fara a fi nevoiti sa astepte 10 ani pana la lansarea unei tehnologii care sa coboare consumul in locul lor.

Comentarii (2)

  • Asa e
    Asta cu hibridele e vrajeala de 2 lei. Daca imi iau un Lexus din ala hibrid de are motor v6 si consum 15% ca merg ca taranu sa ma dau mare ce masina am si o bag in priza odata la 3 luni atunci e degeaba toata partea electrica care mai si atarna 100-150 de kg in plus
    0 0
  • Bratu Marius
    sofer
    sofer profesionist cu experienta de 11 ani doresc angajare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru