Seria 7 implineste 30 de ani

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.07.2007
In 1977 lua nastere modelul codificat E23, care a ajuns in cartile de istorie si in garajul milionarilor sub denumirea Seria 7.

Anul 2007 este unul de gratie la BMW. Dupa ce acum 10 zile denumirea BMW implinea 90 de ani, astazi se implinesc exact 30 de ani de cand Seria 7 si-a facut aparitia pe scena industriei auto internationale.

Prima berlina de lux bavareza, denumita in cod intern E23, a debutat in 1977 si avea un rol destul de ingrat atunci: acela de a concura cu modelele de aceeasi clasa ale celor de la Mercedes, marca detinatoare a monopolului in acele vremuri.

Seria 7 originala a inlocuit versiunea cu patru usi a Seriei 6. Aflata la a patra generatie, Seria 7 se remarca astazi prin designul de origine Bangle, prin sofisticatul pachet iDrive si prin versiunile noi, intre care se remarca recent-lansatul Hydrogen 7, prima versiune pe baza de hidrogen a celor de la BMW.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru