SFATURI: Cand scoti cele mai mari reduceri la cumpararea unei masini?

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 28.11.2009
Cei care sunt interesati sa achizitioneze o masina noua sau second-hand ar trebui sa tina cont de cateva sfaturi esentiale pentru a face o afacere buna.

Stim ca atunci cand dorim sa cumparam o masina noua sau una second-hand incercam sa scoatem cel mai bun pret posibil prin negocierea directa cu vanzatorul. V-ati gandit insa ca diferitele perioade ale anului pot sa va fie un aliat de incredere la negocieri? Va prezentam o lista a celor mai potrivite perioade ale anului pentru obtinerea unui discount maxim la cumpararea unei masini noi sau second-hand.

1. Zilele cu vreme urata, un avantaj pentru cumparator
In zilele cand vremea este ploioasa iar parcurile auto sunt goale, cei care doresc sa isi vanda masinile sunt mult mai dispusi sa ofere o reducere decat atunci cand vremea este buna. In schimb, daca veti merge sa cumparati o masina atunci cand vremea e frumoasa, vanzatorul va avea mai multi clienti si o dispozitie mai ridicata inspre negociere.

2. Iarna aduce reduceri
In zilele de iarna este indicat sa va achizitionati o masina la mana a doua deoarece multi proprietari sunt tentati sa ramana in case, iar cei care se afla in parcurile auto cu siguranta vor dori sa va propuna o afacere mult mai buna decat primavara. Prin traditie, vanzarile de masini scad simtitor in perioada sarbatorilor de iarna, astfel ca un cumparator hotarat va fi acceptat fara prea multe pretentii legate de pret.

3.

In vacantele de sarbatori, cererea scazuta determina caderea preturilor
Vacantele de sarbatori reprezinta o perioada interesanta pentru cumparaturi auto, deoarece cheltuielile in plus ii determina pe multi potentiali clienti sa renunte la ideea achizitionarii unei masini. Tot acum este cel mai bine sa faceti o vizita dealerilor de masini noi, deoarece ei vor dori sa va faca reduceri. Clientii lipsesc in aceste perioade ale anului, iar afacerea pe care o faceti are sanse sa fie una foarte buna.

4. Masina noua se cumpara la sfarsitul lunii
Daca va ganditi sa va cumparati o masina noua, cel mai bine este sa vizitati showroom-urile la sfarsitul lunii, deoarece vanzatorii vor fi foarte deschisi unor reduceri. Motivul: la finalul lunii, fiecare vanzator trebuie sa isi atinga norma, astfel ca este foarte probabil sa faceti rost de o reducere substantiala sau de bonusuri de care altfel nu v-ati putea atinge.

5. Vreti un anumit model? Asteptati inceputul anului viitor.
Producatorii si importatorii impart preturile unui model in functie de anul de fabricatie al acestuia. Altfel spus, daca v-au cazut ochii pe un anumit model si aveti bugetul necesar, este bine sa asteptati finalul anului sau inceputul anului urmator.

Evident, cea mai buna afacere vizeaza cumpararea unui model produs in anul anterior, pentru care importatorul sau dealerul va poate face o reducere mai substantiala deoarece acestia trebuie sa goleasca stocul vechi.

6. Daca vreti o masina ieftina, alegeti generatia recent inlocuita
De obicei, cand constructorii auto decid sa scoata de pe piata un anumit model si sa lanseze o noua generatie sau un facelift pentru acesta, dealerii vor oferi pentru masinile vechi reduceri substantiale sau oferte de creditare avantajoase. In cazul in care dealerul nu scapa rapid de stocurile vechi, masinile se depreciaza iar vanzatorul se va afla in pierdere.

Evident, ideal ar fi sa reusiti sa cumbinati mai multe puncte dintre cele de mai sus atunci cand va hotarati sa va cumparati o masina noua sau second hand, pentru ca pretul final sa scada la maximum. In ecuatie intra, evident, si un vanzator flexibil care sa va ajute mult la cumpararea masinii si propriile capacitati de negociere.

via | articlebase

Comentarii (19)

  • marius
    Eu astept un articol cu "20 de lucruri pe care le nu stiati despre..."
    20 4
  • tzaranii au renault
    interesant articol , tinetio tot asa
    19 2
  • haramantola
    foarte bun articolul .Am lucrat si eu in la mai multe reprezentante si ai perfecta dreptate ....psihologie fina si cunoscator in domeniu ...
    25 3
  • ^_^
    folositor...multumesc de sfaturi
    16 3
  • Mda...
    M-i se pare ca si un articol tradus din limba engleză.

    Lucrez la un dealer Vw USA
    10 6
  • Daniel
    Pacat ca vedem din ce in ce mai multe greseli gramaticale si de ortografie...
    Nu mai conteaza continutul, sa fie articole la norma...
    9 7
  • Florentin
    Probleme
    1. Nu se ieftineste generatia recent inlocuita, ci se scumpeste cea noua, pana se vinde stocul de masini mai vechi. 2. Zilelle ploioase, iernile, sarbatorile etc. nu mai tin, prea multa lume s-a prins de faza si vanzatorii nu mai tin cont de aceste perioade. Era candva la moda sloganul "Preturi de iarna", care a murit de ceva vreme. 3. Masinile produse spre finalul unui an a avut grija producatorul sa le confere ca an de fabricatie anul viitor. 4. Piata masinilor e un fel de bursa acum, sunt ieftine doar masinile CU PROBLEME.
    8 8
  • cum zice si Florentin ... cand vezi ca vanzatorul de SH iti ofera reduceri sa fugi ca de draq - masina clar are probleme iar ala isi cauta "papagalul" care sa nu vada diferente pe sub chedere ...

    in rest ... imi plac primii doi care au postat la comentarii :)
    3 0
  • Povesti................
    90%abureli
    5 11
  • Un Priceput
    Nu este intocmai
    Am o observatie ref punctul 4: Un vanzator este bonusat dupa livrari nu dupa comenzi. Astfel ca momentul in care se livreaza o masina conteaza in economia unei luni, si nu momentul in care un client abereaza ca ar vrea sa cumpere o masina. Acest proces este urmat de o lunga tanguiala pe la firmele de finantare (banci sau leasing). Pentru ca vorbim de clienti in cautare de chilipiruri, tocmai acestia nu prea au bonitate, astfel ca finalizeaza o achizitie de masina cam in 1-2 luni de la momentul alegerii unui model. Astfel ca marele "castig" ca decid o achizitie la sfarsit de luna este un la fel de mare "fis".
    6 0
  • da?
    O viziune un pic cam superficiala asupra vanzarilor auto...
    6 1
  • vasily
    bla bla bla
    -ma dezamageste profund starea D-voastra de fapt - chiar trebuie sa umpleti "cu ceva" randurile, doar pentru a avea ceva "nou" in fiecare zii?
    -"spuneti" (printre multe altele) ca, intr-o zi frumoasa nu-i nimeni "prin parcurile auto" si vice-versa !!!! inseamna ca va uitati prea mult la TeVe - cand e urat afara nu-i nimeni, macar atunci cand e frumos "pe cer" mai sunt ceva sanse !!!
    -pacat ... sambata nu aveti inspiratie !!
    4 6
  • klaus76ro
    @vasily
    "In zilele cand vremea este ploioasa iar parcurile auto sunt goale " eu vad altceva, vasily..
    3 3
  • Etienne
    sfaturi
    Credeam ca veti oferi sfaturi ceva mai exacte, de genul ce probleme trebuie puse in discutia cu vanzatorul din showroom, pentru a-l face sa scada din pret. Personal mi-am luat prima masina (un model aflat la sfarsitul ciclului de fabricatie, productia incetand 4 luni mai tarziu), la inceputul anului (ianuarie), la sfarsitul lunii (dupa 25), intr-o zi cu nori si frig, seara (dupa ora 17, se lasa intunericul) - rezultatul: DEALERUL NU A FACUT NICI O REDUCERE (reduceri consistente din partea producatorului au aparut 2 luni mai tarziu) - asa ca nici unul din sfaturile voastre nu a fost valabil. Poate am fost eu exceptia care confirma regula
    4 1
  • ha,hhahahaha
    In zilele ploioase iti iei c-ea m-ai mare teapa dac iti cumperi o masina sec. deoarece nu vezi nimic la partea exterioara datorita stropilor de ploaie,nu vezi daca are zgirieturi sau daca a fodt revopsita asa ca mai studiati
    2 0
  • ulucian24
    F bun!
    Foarte bun articolul! Bravo!
    2 1
  • prostii
    Draga Auttomarket .......Nu stiu cine lasa sa fie publicat asemenea prostii,dar nu este prima data cind aberati,ce ar fi sa studiati prima data iar apoi sa publicati ,mai ales sfaturi din astea de 2 lei.
    0 3
  • Indecis!
    am o dacia solenta si as dori sa o vand sami cumpar o masina ori cu un consum mai mic ori cu un consum maxim egal cu cel al slnz mele . si as dori cat mai multe sfaturi legate de momentul cand ar trebui sa actionez pentru a obtine pret cat mai mic la cumparare si cat mai mare la vanzare, si ce ar trebui sa tin cont la cumparare inafara de data de fabricatie, km reali, schimbari, evenimente, ....

    cum anume iti dai seama ca masina a fost revopsita , observi vizual sau in acte.....

    pentru ei care intra pe site-ul acesta si au ceva experienta in domenia va rog adaugati-ma in adresa voastra : i_iulian18@yahoo.com
    1 1
  • un sfat
    am cuparat in lesasing o masina pe societate ,este noua am mers la tara era noapte ,am dat intr-o groapa si nu stiu ce s-a intamplat ca a curs multa apa am mai mers 5-6 km pana am ajuns la destinatie .a doua zi am dus-o la reprezentanta pe trailer si spun ca nu o repara ca e vina soferului (sotia) ratele curg in continuare ce ma sfatuiti sa apelez la un avocat?masina este in garantie. va multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru