Shelby Cobra 1966, 5.5 milioane $

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.01.2007
Masina lui Carol Shelby, un Cobra 1966 de 800 de cai, este cea mai scumpa masina americana vanduta la licitatie.

Fosta masina a lui Carol Shelby, creatorul de automobile american, fost vanduta la licitatie cu 5.5 milioane de dolari. Masina, un Shelby Cobra "Super Snake" din 1966, a inregistrat o suma de vanzare record pentru un automobil american, nici o alta masina nefiind licitata la o asemenea suma.

Castigatorul licitatiei, Ron Prett este recunoscut pentru afinitatea sa fata de modelele de colectie. Inainte de Shelby Cobra el mai achizitionase un autobuz futuristic construit de General Motors in 1940.

Carol Shelby in varsta de 84 de ani, a construit si concurat cu Super Snake Cobra in 1960. Automobilul este propulsat de un motor Ford ascuns sub o caroserie sport englezeasca. Motorul V8 de 7 litri dezvolta 800 de cai putere datorita celor doua sisteme de supraalimentare.

Shelby, prezent la licitatie, a declarat despre Snake Cobra ca "este o masina speciala. Poate sa atinga 100 de km/h in doar trei secunde, si ganditi-va la aceasta performanta acum 40 de ani. Odata chiar am omorat un vultur cu ea".

Comentarii (1)

  • c
    imi place ca romanii nostrii comenteaza cand e vorba de vw, audi si logan si despre shelby n-au auzit in viata lor! chiar imi place!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru