Sistem Volvo impotriva oboselii la volan

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 29.08.2007
Volvo a dezvoltat un sistem care monitorizeaza traiectoria vehiculului si atentioneaza soferul.

Pentru a preveni accidentele cauzate de oboseala la volan, constructorii auto se orienteaza catre sisteme de avertizare a soferilor. Volvo face primul pas in acest sens si anunta ca va lansa primul sistem mondial de monitorizare a oboselii soferului, desi cu aceasta realizare s-au mai laudat si alti constructori auto.

Botezat Sistem de Avertizare a Soferului (DAC), noua tehnologie monitorizeaza de fapt automobilul si nu reactiile celui de la volan. Sistemul supravegheaza miscarea vehiculului si maniera constanta in care acesta este controlat, DAC reusind astfel sa detecteze eventualele distrageri venite din partea pasagerilor sau a telefonului mobil. Sistemul DAC este alcatuit dintr-o camera montata deasupra parbrizului si cativa senzori de miscare.

Aceasta noua tehnologie va fi disponibila impreuna cu un sistem de detectare a parasirii benzii de circulatie pe modelele V70, XC70 si S80 pana la sfarsitul acestui an. Noul sistem va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt.

Comentarii (2)

  • nu stiu ...
    as vera sa citesc mai multe despre chestia asa..chiar functioneaza?? ar fi frumos..cred eu..sh foarte util
    0 0
  • primus
    pe Honda deja e ceva de genul asta
    nu stiu cat de asemanatoare or fi sistemele, dar Honda ofera o combinatie de module numite ACC si LKAS care ar trebui sa asigure ceva asemanator...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru