Sisteme de navigatie 3D pentru autoturisme

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 12.07.2009
Sistemele de navigatie prin satelit vor afisa locatia cautata sub forma unei imagini 3D, incepand cu anul 2010.

Sistemele de navigatie prin satelit 3D ar putea fi introduse anul viitor pe modelele de serie datorita progreselor facute in domeniul hardware. Noua tehnologie se va fi baza pe ecrane LCD cu imagine dubla, deja existente. Noile sisteme de navigatie se bazeaza pe procesoare mai rapide si pe o memorie imbuntatita, in care ecranele LCD vor putea pendula 2 imagini indeajuns de repede pentru a crea iluzia de adancime.

Pionierii acestui tip de tehnologie sunt companiile Clarion, care a vandut sisteme de navigatie 3D in Marea Britanie de peste un an, dar si Sony si Panasonic, cei care au disponibile aceste sisteme in Japonia. In perioada urmatoare este de asteptat ca aceasta functionalitate sa fie disponibila pe sisteme de navigatie portabile, urmand sa fie introdusa si pe modelele integrate in autovehicule cand tehnologia va deveni mai raspandita.

via | autoblog.com

Comentarii (7)

  • ???
    IGO ofera de mult 3d si nu-l vad mentionat, nu inteleg stirea:
    "Sistemele de navigatie prin satelit vor afisa locatia cautata intr-o viziune 3D incepand cu anul 2010"
    0 1
  • @R
    navigatiile de masina(incorporate) folosesc alte softuri ,nu iGo de aceea nu au 3D inca.sunt putin mai diferite fata de navigatiile de buzunar/parbriz
    0 1
  • nu acel 3d
    R, nu fa confuzie intre 3D-ul de la iGo care in fapt e 3D in plan 2D ca sa zic asa... baietii de aici se refera la iluzia de 3D real, ca atunci cind te uiti la cinema 3D cu ochelarii aceia speciali.
    0 0
  • 3D
    @R oricum igo nu arata in bucuresti chiar orice..poate o fi un soft mai performant
    @ Nae si am sa conduc cu ochelari 3d, cum nu se suporta astia sa conduca fara ochelari de soare...fie ca e noapte fie ca au deja geamuri fumuri
    0 0
  • @Nae, @dan
    "Pionierii acestui tip de tehnologie sunt companiile Clarion, care a vandut sisteme de navigatie 3D in Marea Britanie de peste un an, dar si Sony si Panasonic, cei care au disponibile aceste sisteme in Japonia."
    Asa suna textul, si exista o fotografie alaturata.
    Daca folositi IGO8 si va puneti harta de SUA o sa vedeti exact acelasi tip de 3d ca cel din fotografie. Deasemenea si google lucreaza la un sistem de navigatie similar.
    Baietii astia nu se refera la 3D real ci la 3D in 2D.
    Nu se refera la Bucuresti, pana la ala din Bucuresti 3D o sa mai avem de asteptat.
    0 0
  • brunetul
    super GPS
    Asta merita ca GPS sa ma indrume cu masina!!! nu am ce comenta! sa imi arete ca un 3d.Japonezii inventeaza tot ce e bun!
    0 0
  • BogdanD
    GPS 3D
    Eu cred ca e prea mult deja...si incepe sa fie din ce in ce mai mult strategie de marketing... (oricum acum daca ai Pro, HD sau "mai 3D" decat altii, se pare ca da mai bine si se vinde mai bine). Oricum, nu stiu cati sunt interesati sa vada cladiri 3D cand sunt la volan. Eu unul mai uit foarte rar la GPS si nu ma intereseaza decat drumul Asta e si ideea GPS-ului, de a fi o harta cat mai detaliata, dar pana la orase 3D, cred ca s-a depasit mult ideea de practic. Plus ca e mult mai greu sa te orientezi printr-o harta cu cladiri 3D decat pe una pe care vezi doar drumurile, iar cladirile sunt 2D.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru