Skoda va dezvolta un model de oraş pe baza lui VW Up!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.07.2010
Skoda va crea propria sa versiune a lui Volkswagen Up!, pe care o va denumi Joyster. Numele provine de la un concept prezentat în 2006 care prefigura un model de clasă mini care nu a mai debutat pe piaţă.

Esential

3 cilindri vor avea ambele motorizări ale lui Skoda Joyster.

Cehii de la Skoda vor avea şi ei o versiune a lui Volkswagen Up!, care promite să fie cel mai economic model al mărcii din Mlada Boleslav. Deşi noul model va reprezenta interpretarea Skoda a viitorului model Volkswagen, acesta va primi denumirea Joyster, în amintirea conceptului prezentat în 2006. La fel ca fratele său de la Volkswagen, noul model se va lupta pe segmentul lui Peugeot 107, Citroen C1 şi Toyota Aigo.

Motorizările vor fi reprezentate de o unitate pe benzină cu trei cilindri şi o capacitate cilindrică de un litru şi de o unitate diesel cu trei cilindri. Diesel-ul va avea o cilindree de 1.2 litri şi va fi supraalimentat. Ambele unităţi vor fi optimizate pentru un consum scăzut de carburant şi emisii reduse de CO2, motorul diesel fiind aşteptat să aibă sub 80 de grame de CO2 per kilometru, în timp ce unitatea pe benzină ar trebui să aibă sub 100 grame pe kilometru.

În timp ce versiunea de producţie a lui Volkswagen Up! va debuta în 2012, noul model din Cehia nu are o dată de lansare anunţată. Ne putem aştepta la un debut pe piaţă până la finele anului 2012 sau în prima parte a lui 2013.

La fel ca în cazul lui Volkswagen Up, există posibilitate dezvoltării unei versiuni electrice. Preţul versiunii de bază va fi situat în jurul a 9.000 de euro.

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • ..............
    .................
    arata frumos in poza asta chiar daca nu e finala
    1 3
  • Nu m-as baza pe poze
    Dupa noua Fabia, la Skoda nu se aplica nici o regula in privinta mock-up-urilor si varianta finala.

    Totusi, ce se mai aude cu concurentul pentru Logan al astora de la Skoda? :D
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru