Smart ForTwo a implinit 10 ani de existenta

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.07.2008
Pe 2 iulie 2008, Smart a sarbatorit 10 ani de la productia primului exemplar ForTwo la uzina din Hambach, Franta.

Esential

900.000 de Smart ForTwo au fost vandute in 10 ani de existenta.
150.000 de exemplare ale noii generatii Smart For Two au fost vandute din martie 2007 pana in prezent.

Micul Smart ForTwo are mari motive de bucurie, luna aceasta sarbatorind 10 ani de la nasterea sa. In aceasta perioada, micul model german a reusit sa se faca cunoscut in toata lumea si sa se vanda in 900.000 de exemplare pe majoritatea pietelor auto.

Primul exemplar Smart ForTwo a iesit de pe linia de productie acum 10 ani pe 2 iulie la uzina Daimler din Hambach, Franta. ForTwo revolutiona atunci piata masinilor de oras multumita ideei geniale a lui Nicolas Hayek, CEO-ul Swatch, companie cu care Mercedes incheiase un joint-venture inca din 1994 pentru a crea Micro Compact Car AG. Joint-venture-ul a nascut multe divergente si a adus pierderi importante pentru ambele companii ceea ce a dus la dizolvarea sa.

ForTwo si-a gasit insa publicul si treptat a trecut de la statutul de masina-moft la cel de automobil-necesitate. In 2007, Smart a dorit sa continue succesul lui ForTwo cu o a doua generatie, mult mai elaborata gata sa cucereasca un public si mai numeros.

Se pare ca nemtii au reusit, 150.000 de unitati fiind vandute pana in prezent de la lansarea oficiala din luna martie a anului trecut.

Vanzarile sunt asteptate sa depaseasca recordurile prezente multumita introducerii modelului pe piata din Statele Unite si din 2009 pe cea din China.

via | CarScoop

Taguri: Fortwo, Smart

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru