Smart Roadster reinviat? Nu, e Abarth SS!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.06.2007
Studentii Institutului European de Design din Torino au dezvoltat Abarth SS. Asemanarile cu Smart sunt intamplatoare.

Deja stim ca studentii Institutului European de Design din Torino (IED) sunt printre cei mai bine pregatiti de pe Batranul Continent in domeniul creatiei auto. Exemplul perfect este Mihai Panaitescu, romanul care este student la Torino si care a castigat ultima editie a concursului mondial de design Peugeot.

Ei bine, ultima creatie a studentilor italieni scoasa in fata publicului este Abarth SS, un model creat pentru a celebra revenirea in forta pe piata a legendarei marci italienesti si care va fi prezentat in premiera in carne si oase la Frankfurt.

Scopul celor de la IED a fost de a dezvolta un model care sa poata fi construit pe platforma lui Fiat Panda, deci care sa reprezinte un roadster de dimensiuni compacte, cu performante ridicate si eventual disponibil la un pret avantajos. Pentru ca am adus vorba de dimensiuni, acestea sunt asemanatoare (la fel ca intreg prototipul, daca ne intrebati pe noi) defunctului Smart Roadster: 3.55 metri in lungime, 1.68 metri in latime si doar 1.2 metri in inaltime.

Studentii IED au propus doua motoare: un 1.4 aspirat pe benzina (100 CP) care va dispune si de o versiune turbo de 150 de cai. In ceea ce priveste pretul, noul Abarth SS va fi disponibil, odata lansat, de la 18.000 de euro.

La final, pentru a da Cezarului ce-i al cezarului, iata numele celor care au lucrat la realizarea acetui proiect. Poate in scurt timp vom scrie despre ei in postura de designeri la cei mai cunoscuti constructori ai lumii: Matteo Bergantin, Michele Cito, Andrea Corona, Alex Mastinu, Giulio Partisani, Satoshi Shiina.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru