Soarta lui Opel se va decide dupa Craciun

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.12.2008
Guvernul german a decis ca va hotari soarta companiei Opel abia dupa Craciun.

O sursa din guvernul german a declarat pentru Reuters ca nu este nici o graba in a lua o decizie privind viitorul Opel. Compania din Russelsheim a cerut un imprumut de un miliard de euro de la guvernul german pentru anul 2009. Cancelarul german Angela Merkel a lasat de inteles ca guvernul sau ar putea ajuta Opel daca va fi nevoie.

Aparent, oficialii Opel au declarat ca nu au nevoie de o decizie finala pana la sfarsitul acestui an, deci nu este o situatie asa de dificila cum este la General Motors sau Chrysler. Cu toate acestea, liderul consiliului director Opel a declarat ca garantiile financiare vor fi necesare indiferent daca General Motors va primi sau nu bani de la statul american. Neelie Kroes, Comisar al Consiliului de Concurenta al Uniunii Europene, a declarat ca orice imprumut catre Opel trebuie sa fie aprobat de Comisia Europeana.

Conform Reuters, dealerii Opel se gandesc la modalitati alternative prin care pot ajuta compania din Russelsheim. Trei mari dealeri din Neuss, Moenchengladbach si Hamburg au discutat cu Angela Merkel despre o posibila contributie la ajutorul financiar cerut guvernului german.

“Vrem sa ne luptam pentru Opel daca e nevoie”, a precizat un purtator de cuvant al dealerului Opel din Hamburg care a participat la sedinta. Dealerii au propus ca ei sa pregateasca o companie de salvare in cazul in care General Motors declara falimentul. Sursele din cadrul Bundestag-ului au declarat pentru Reuters ca a doua intalnire intre reprezentantii dealerilor si Angela Merkel a fost deja programata.

Via | JustAuto

Comentarii (5)

  • cozappz
    Vanzare
    Si cand era vorba sa o cumpere aia, au sarit ca fripti NUUU!
    0 0
  • scrieti corect!
    se scrie "hotari" si nu "hotara" (vezi subtitlul)
    0 0
  • sunshine64sm
    Domino
    La fel ca si cu piesele jocului domino, pica una, pica toate. E un efect in lant, care poate duce la urmari foarte neplacute, mai ales ca Opel este un nume cu "greutate" pe piata auto.
    0 0
  • @eu
    Greseala mea. Imi cer scuze.
    Multumesc pentru atentionare.

    Sebastian Toma
    0 0
  • Ajutoare sau nu
    Voi va dati seama ca ajutoarele astea date descriminatoriu au in final efecte foarte negative asupra competitivatii? Adica daca o companie X primeste ajutor si Y nu asta ii permite lui X sa produca mai ieftin si sa o scoata pe Y de pe piata (simplificat vorbind). Si X era in rahat in primul rand pt. ca era necompetitiva. Deci se recompenseaza mediocritatea.
    Pt. un exemplu inlocuiti X cu GM. Astia de ani de zile n-au mai avut profit si se salvau cu credite de pe un an pe altul. Criza n-a facut decat sa-i grabeasca sfarsitul. Puneti-i cruce si terminati odata. Nu impartiti pomana mortilor ca ajung si cei vii sa se milogeasca!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru