Soferii britanici stau 70 de zile pe an la volan!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.05.2007
70 de zile reprezinta aproape o treime din zilele anuale de munca. Si cifra este in crestere in Marea Britanie!

Un studiu recent efectuat in Marea Britanie de Bank of Scotland Vehicle Finance arata ca soferii britanici isi petrec, in medie, 70 de zile pe an in spatele volanului. Aceasta cifra se datoreaza in special aglomeratiei in crestere a traficului din orasele engleze.

In continuare, studiul indica faptul ca, desi stau aproape 30% din timpul anual de munca in masini, soferii din Regat nu ar inlocui niciodata masina cu un mijloc de transport in comun. Doar trenul este utilizat, insa ocazional, de aproximativ jumatate dintre cei chestionati.

Rezultatele studiului sunt interesante in conditiile in care distantele medii parcurse anual de soferi in Marea Britanie au scazut cu 10%. Cauza o reprezinta, spun specialistii, faptul ca soferii sunt tinuti pe sosea de ambuteiaje.

Un aspect inedit al sondajului este faptul ca femeile considera ca timpul petrecut in spatele volanului a determinat o imbunatatire a stilului de sofat, in timp ce majoritatea barbatilor au spus ca acest lucru a scazut calitatea sofatului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru