Soferii virtuali, un pericol real

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.03.2007
Un studiu stiitific arata ca impatimitii jocurilor cu masini sunt soferi mult mai periculosi in viata reala.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen si de la Centrul de Tehnologie Allianz au realizat un studiu prin care au demosntrat ca jucatorii de simulatoare auto sunt soferi periculosi.

Soferii impatimiti ai jocurilor cu masini pe computer sunt, in general, un pericol pentru traficul real. Studiul arata ca cei in cauza sunt mult mai expusi la asumarea unor riscuri majore in timpul condusului, sunt mai agresivi si au reactii mai lente fata de soferii obisnuiti. Conform raportului realizat de germani, sansele ca impatimitii jocurilor pe calculator sa fie implicati intr-un accident cresc semnificativ.

Diferentele de comportament la volan sunt mult mai mari la barbati decat la femei. Un sondaj realizat printre elevii unei scoli de soferi a aratat ca 27% dintre cei care au condus pe simulatoare sunt capabili sa-si asume mult mai multe riscuri in traficul real.

Comentarii (4)

  • cERTITUDINE !
    NU STIU CUM O FI LA EI , DAR STIU CA LA NOI , MAJORITATEA ACCIDENTELOR SUNT PROVOCATE DE "BEBELUSI" INTRE 18 SI 25-30 DE ANI !
    0 0
  • eh...
    ce sa faca romanu', daca nu are bani de masina conduce si el Carerra in NFS, ce sa faca... mai putina poluare, oricum... :P
    0 0
  • de acord cu mine
    asa e,mai putina poluare,mai putina benzina,fara taxe mari de platit
    0 0
  • sharky
    mey alex bosorogule
    te-a nascut mamica ta direct la varsta de 40 ani? sau de abia atunci ai reusit si tu sa iti iei permisu daca ai cumva? ce tu nu ai fost si tu sofer de 18-30 ani? mai gandeste si tu inainte sa faci comentarii... tipic romanului mediocru: uita de unde a plecat...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru