Sony a facut bateria alimentata cu zahar

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.08.2007
Japonezii de la Sony au reusit sa scoata curent din zahar. Desi se afla la nivel experimental, bateriile functioneaza!

Sony a anuntat oficial ca a produs prima baterie din lume care functioneaza pe baza de zahar. Japonezii au profitat de cantitatea ridicata de energie inglobata in cristalele de zahar si au decis sa dezvolte o tehnologie care sa le dea ocazia de a scoate putere. Ei bine, au iesit cateva bucati dintr-o "bio-baterie" care utilizeaza enzime ce extrag glucoza din carbohidrati.

Evident, totul a avut in prima faza un rol demonstrativ, inginerii Sony reusind sa scoata doar 50 miliwati per baterie. Cu toate acestea, combinate, bateriile reusesc sa dezvolte destula putere incat sa alimenteze un MP3 Player normal.

Va reamintim ca si in domeniul auto exista o astfel de incercare, cercetatorii Universitatii din Florida anuntand astazi ca vor colabora cu o cunoscuta companie producatoare de zahar din SUA pentru producerea biocombustibililor produsi din trestie de zahar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru