SUA: bioetanol din celuloza

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.08.2007
Universitatea din Florida si compania Florida Crystals construiesc o fabrica de 50 de milioane $ in care se va produce etanol scos din celuloza.

Atunci cand este vorba de biocombustibili si de propulsii alternative, americanii sunt primii care ies in fata, tehnologiile paralele fiind mult dezvoltate peste ocean in comparatie cu ceea ce gasim astazi in Europa. Ei bine, SUA mai face un pas inspre dezvoltarea unei tehnologii noi de creare a biocombustibililor. Compania Florida Crystals, specializata in productia zaharului, a fost aleasa de Universitatea din Florida pentru dezvoltarea unui proiect experimental prin care se va incercarea crearii etanolului din celuloza.

In acest sens a fost aleasa fabrica din Okeelanta, in care vor fi investite 20 de milioane de dolari. Scopul unitatii experimentale de productie si demonstratie este de a crea circa 4-8 milioane de litri de etanol anual printr-o tehnologie dezvoltata de profesorii Universitatii din Florida. Aceasta arata ca biocombustibilul poate fi scos din celuloza de trestie de zahar si din alte elemente de biomasa.

Comentarii (2)

 • bavariarent.ro
  nu e corect
  cum vine asta?americanii detin unele din cele mai mari surse de poluare, adica fabricile care merg pe baza de carbune si nu mai amintesc intreaga industrie petroliera si ei cica sunt primii in materie de tehnologie antipoluanta..hmm.
  0 0
 • AndreiRN
  Cunostinte generale
  In domeniul technologiei antipoluare SUA este cu mult inaintea Europei.
  Convertoare catalitice si norme de poluare la masini au fost obligatori inca din ani '70 si de cativa ani buni Euro 6 este obligatoriu. Firmele mari europene doar copie technologia.
  Termocentralele pe carbuni finctioneaza extrem de curat prin injectarea pulberi de carbuni care are o ardere excelenta.
  Reciclarea este la un nivel exemplar comparata cu romania unde gunoiul si materialele reciclabile sunt aruncate prin orase sau prin natura.
  Parte din gunoi este ars in termocentrale pt productia electrica in loc sa fie arse printre blocuri pt aromele deosebite ca in romania.
  Vor mai trece cativa zeci de ani pana europa ajunge la nivelul de curatenie din SUA.
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru