SUA: bioetanol din celuloza
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Atunci cand este vorba de biocombustibili si de propulsii alternative, americanii sunt primii care ies in fata, tehnologiile paralele fiind mult dezvoltate peste ocean in comparatie cu ceea ce gasim astazi in Europa. Ei bine, SUA mai face un pas inspre dezvoltarea unei tehnologii noi de creare a biocombustibililor. Compania Florida Crystals, specializata in productia zaharului, a fost aleasa de Universitatea din Florida pentru dezvoltarea unui proiect experimental prin care se va incercarea crearii etanolului din celuloza.
In acest sens a fost aleasa fabrica din Okeelanta, in care vor fi investite 20 de milioane de dolari. Scopul unitatii experimentale de productie si demonstratie este de a crea circa 4-8 milioane de litri de etanol anual printr-o tehnologie dezvoltata de profesorii Universitatii din Florida. Aceasta arata ca biocombustibilul poate fi scos din celuloza de trestie de zahar si din alte elemente de biomasa.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
În urma unui referendum organizat recent, locuitorii din Paris au votat în favoarea extinderii zonei pietonale din metropola franceză. Mai exact, în perioada următoare, 500 de străzi vor fi transformate în zone pietonale. (24.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Volkswagen va lansa modele noi cu motoare termice pe post de generator
-
Noul Citroen C5 Aircross: SUV cu motorizări hibride PHEV și versiuni electrice
-
Renault deschide comenzile pentru Austral facelift în România: start de la 31.000 euro
-
Universal apreciat
-
Chinezii lansează o marcă nouă de pick-up-uri. Va ajunge și în Europa
Convertoare catalitice si norme de poluare la masini au fost obligatori inca din ani '70 si de cativa ani buni Euro 6 este obligatoriu. Firmele mari europene doar copie technologia.
Termocentralele pe carbuni finctioneaza extrem de curat prin injectarea pulberi de carbuni care are o ardere excelenta.
Reciclarea este la un nivel exemplar comparata cu romania unde gunoiul si materialele reciclabile sunt aruncate prin orase sau prin natura.
Parte din gunoi este ars in termocentrale pt productia electrica in loc sa fie arse printre blocuri pt aromele deosebite ca in romania.
Vor mai trece cativa zeci de ani pana europa ajunge la nivelul de curatenie din SUA.