Spada Codatronca, ce supercar!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 16.04.2007
Designerii de la Spada au realizat un supercar care sa respecte stilul clasic al masinilor italienesti.

Spada Codatronca (foto) este creatia designerului Ercole Spada de la casa italiana SpadaConcept. Ercole este fostul sef al departamentului de design de la Zagato, iar printre realizari se numara masini ca Aston Martin DB4, Alfa Romeo TZ sau Fulvia Zagato Sport.

Ultima lui realizare, Spada Codatronca, a fost conceputa dupa prototipul Alfa Romeo TZ din 1965. La Codatronca celebrul designer italian a lucrat cu fiul sau Paolo si artistul Wojtek Sokolowski.

Elementele cheie dupa care a fost conceput supercarul includ structura ultra usoara, eficienta setarilor aerodinamice si agilitatea formelor ascutite. Ideea de baza dupa care s-a ghidat construirea prototipului Spada a fost respectarea traditiei italiene privind supercar-urile clasice.

Caroseria acestui supercar a fost preluata de la Corvette, iar componentele tehnice, suspensii, transmisie, motor sunt asigurate de casa de tuning UK Garage. Spada Codatronca este oferita in trei variante de motorizare: TS „Sport Tourism” cu 512 CP; TSV „Fast Sport Tourism” cu 513 CP si TSS “Sport Super Tourism” de 700 CP si cuplu maxim de 950 Nm.

Aceasta ultima versiune ajunge la 100 km/h in mai putin de 3 secunde si atinge viteza maxima de 355 km/h.

Comentarii (2)

  • schimbare de nume
    eu i-as zice Batmobil...
    0 0
  • prudentul
    spatele
    Spatele seamana cu casca lui Darth Vader.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru