Spaniolii vor sa interzica sistemele GPS

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.10.2007
Spaniolii vor sa interzica sistemele de navigatie GPS pentru ca distrag atentia soferilor si produc accidente.

Pentru majoritatea soferilor navigatia prin satelit este un gadget foarte util in aglomeratiile urbane. Insa pe cat este de folositor pe atat este de periculos pentru ca, potrivit autoritatilor spaniole, navigatia prin satelit distrage atentia soferilor si produce accidente.

Asemeni telefoanelor mobile, care au fost deja interzise la volan, guvernul spaniol intentioneaza sa promulge o lege drastica si in cazul sistemelor de navigatie. Mai mult decat atat, spaniolii doresc sa forteze producatorii de sisteme GPS sa includa softuri care sunt capabile sa dezactiveze unitatile electronice atunci cand masina se pune in miscare. Directia generala de trafic din Spania nu a publicat informatii despre accidentele inregistrate si despre gradul de utilizare a GPS-ului in momentul impactului.

Reactiile nu au intarziat sa apara, agentia olandeza de cercetare TNO si compania Tom Tom, cunoscuta pentru sistemele GPS, declarand ca autoritatile spaniole se gandesc la masuri prea drastice. Mai mult, cele doua institutii, impreuna cu o serie de companii de asigurare, au sustinut utilitatea acestor sisteme: reduc distanta calatoriilor si munca de orientare a soferului cu aproape 20%.

Comentarii (10)

  • intorcere in timp
    inseamna ca staniolii stau destul de prost la capitolul orintare si cu GPS-ul daca trebuie sa ramana cu ochii in el si sa nu se uite la drum, iar autoritatii cred ca o sa fie mai simplu ptr ei sa sta cu harte desfasurata pe volan (mult mai practic si mai safe, nu)
    0 0
  • danielbogdan
    Ce aberant. Toata lumea care o sa vrea navigare GPS o sa-si ia un sistem portabil, nu? Sau o sa existe un sistem soft capabil sa le dezactiveze si pe alea?

    Functionarii astia din cadrul diverselor "autoritati" cred ca fac niste cursuri speciale de prostire, altfel nu ar fi atat de eficienti in a emite aberatii.
    0 0
  • george
    Soferi de duminica...
    Poate ar fi mai bine sa creasca exigenta examenelor de obtinere a permisului de conducere...o chestie care ar prinde bine si la noi...orice antitalent cu o spoiala de instructie ia permis in Romania...
    0 0
  • BUCUR Nicolae
    INTERZICEREA GPS
    GANDIND IN ACEST REGISTRU,PENTRU REDUCEREA PANA LA ZERO A ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE NU M/AR MIRA DACA SPANIOLII VOR INTERZICE CIRCULATIA AUTOVEHICULELOR. MAI BINE S-AR PREOCUPA DE EVALUAREA ATENTIEI DISTRIBUTIVE CARE, PENTRU A EVITA NEPLACERI DE ACEST GEN, AR TREBUI SA SE SITUEZE PESTE UN ANUMIT PRAG. APROPO DE INTERZICEREA VORBITULUI LA TELEFON CU APARATUL IN MANA, NU-I ASA CA MANCATUL UNEI BANANE ESTE SIMILAR?
    0 0
  • clarkson
    banana vs. telefon
    Riscul crescut de accidente in cazul vorbitului a telefon nu are legatura cu mana ocupata, ci cu atentia scazuta. Din acest punct de vedere, si vorbitul cu handsfree e periculos.
    0 0
  • ...
    eu am in dotarea masinii.
    mie de exemplu ce ar putea sa imi faca?
    :))
    0 0
  • AndreiRN
    Orientarea
    Personal consider ca GPSul este pt cei ce au probleme de orientare sau cei ce nu stiu sa citeasca o harta dar in special pt femei.
    Personal de multe ori trebuie sa evit o masina condusa de o femeie cu telefonul la urache si gesticuland din plin si nu sunt rare ocaziile cand am vazut o masina oprita in trafic deoarece soferul incerca sa citeasca GPSul ca sa stie incotro sa o ia.
    Daca nu sti unde vrei sa mergi nu ar trebui sa te sui la volan.
    0 0
  • Trakker
    Pentru AndreiRN
    Banuiesc ca cel mai indepartat loc in care ai fost cu masina e, eventual, litoralul romanesc. Incearca si ceva mai departe si mai vorbim...
    No offence:]
    0 0
  • AndreiRN
    pt Trakker
    Pt informatia ta am condus pe doua continente echivalentul la cateva circumferinte ale Terei.
    Tu in primul rand sa devi o persoana mandra de cine esti si ce stui si sa nu te mai pitesti sub nume adolescente. Asa e cand iti este rusine cu numele dat de parinti.
    0 0
  • pt cei doi
    mai rau decat cei mici...eu spun ca e f bun un gps..folositor..pt cei cu orientare mai putina decat andrei...nu toti se nasc invatati ca tine...cel ales..ideea e ca nu vad..de ce sa te chinui cu harti si cu orientare cand poate sa faca altcineva sau in cazul de fata altceva asta pentru tine..pierdere de timp si de resurse...deja ideea e sa ne se simplifice totul...nu sa mergem dupa soare si muschi de copaci...parerea mea:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru