Spider Mille Miglia, editie speciala Alfa Romeo

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.05.2008
Alfa a prezentat in Italia o editie speciala limitata a lui Spider, dedicata celor 11 victorii istorice la Mille Miglia.

Esential

11 este numarul exemplarelor Alfa Spider Mille Miglia pe care le vor produce italienii.

Alfa Romeo a prezentat astazi, in prima zi in care paddock-ul din Brescia al reeditarii anuale a cursei Mille Miglia a fost deschis, o editie speciala a modelului Spider. Numele sau oficial este Spider Mille Miglia si este didicat celor 11 victorii pe care marca italiana le-a inregistrat intre 1928 si 1947 in cursa italiana de anduranta. Spider Mille Miglia va fi disponibil in doar 11 exemplare, fiecare dintre acestea urmand sa fie inseriat si evidentiat printr-o tablita din argint amplasata intre scaune.

Din punct de vedere tehnic, exemplarele editiei limitate nu se deosebesc de cele de serie, fiind vorba de acelasi motor V6 de 3.2 litri si 260 de cai. In schimb, cateva tuse estetice iti dezvaluie faptul ca ai de-a face cu un model special: vopseaua "Rosso 8C", celebru logo care infatiseaza un trifoi cu patru foi - semn distinctiv pentru modelele de curse ale celor de la Alfa inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial - sau pielea neagra cu insertii si cusaturi rosii care vine in serie.

Alfa Romeo nu a comunicat inca pretul noii editii speciale, italienii urmand sa il publice in cursul zilelor premergatoare intrunirii Mille Miglia. Primul exemplar al editiei speciale Alfa Spider a fost prezentat, de altfel, in paddock-ul Mille Miglia din Brescia, deschis vizitatorilor incepand de astazi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru