Spyker va produce o editie limitata a lui C8 GT2

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 01.09.2008
C8 Laviolette LM85 va fi produs de Spyker in doar 24 de exemplare, fiind o versiune de strada a masinii de la Le Mans.

Esential

24 de unitati vor alcatui seria limitata in care va fi produsa viitoarea versiunea de strada a lui Spyker C8 GT2.
450 CP va dezvolta viitorul model C8 Laviolette LM85 construit de Spyker.
3.8 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h preconizat de Spyker pentru viitorul model.
300 km/h este viteza maxima constructiva de care va dispune noul model Spyker.

Spyker planuieste sa construiasca o versiune omologata pentru sosea a modelului C8 GT2 intr-o serie limitata de 24 de exemplare. Noul Spyker C8 Laviolette “LM85” va fi prezentat oficial pana la sfarsitul anului si va dispune de aproximativ aceleasi performante ca si modelul destinat curselor de la Le Mans.

Astfel, producatorul olandez intentioneaza sa pastreze cei 450 CP care i-ar permite o acceleratie de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 3.8 secunde. Insa, ramane de vazut daca viitoarea versiune de strada a lui C8 GT2 va pastra si masa totala pentru a atinge aceleasi performanta. Cu siguranta, Spyker va ingreuna caroseria viitorului C8 “LM85” prin adaugarea unor izolatii fonice, precum si a unor dotari de confort. In orice caz, este de asteptat ca exemplarele Spyker din noua editie limitata sa poata atinge viteza maxima de 300 km/h.

Indicativul “LM85” din denumirea noului model Spyker provine de la participarea producatorului olandez la cursele de 24 de ore de la Le Mans la clasa GT2.

Asadar, “LM” sunt initialele celebrului circuit, iar numarul 85 este cel regasit pe masina celor de la Spyker la cursa de anduranta. Constructorul olandez spera ca noua editie limitata sa-i aduca venituri consistente din vanzarile de pe piata americana, precum si din Europa de Est, unde Spyker si-a extins recent reteaua de reprezentanti zonali.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru