SSC Ultimate Aero promite o viteza de 434 km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.12.2008
Supercarul care a incercat sa detroneze Veyron-ul promite in 2009 o viteza maxima de 434 km/h. De aceasta data SSC se va folosi de 1284 de cai putere.

Esential

1284 de cai putere dezvolta acum noul SSC Ultimate Aero.
434 de km/h poate atinge versiunea imbunatatita a modelului SSC Ultimate Aero.

Recordul de viteza pentru un vehicul de serie inca mai starneste orgoliul constructorilor sau caselor de tuning. Recunoscut ca fiind primul vehicul care a a incercat sa ii fure titlul actualului Bugatti Veyron, SSC Ultimate Aero revine in forta de anul viitor.

Americanii au emis un comunicat de presa potrivit caruia versiunea 2009 a supercarului lor va fi capabila sa atinga 434 de km/h, cu mult peste ceea ce poate Veyron. Versiunea imbunatatita a lui SSC Ultimate Aero va avea o putere totala de 1287 de cai, cu 15% mai mult decat actualul model.

Bagajul impresionant de resurse va fi acompaniat si de o serie de modificari aerodinamice in partea frontala. Interiorul nu va scapa nici el revizuirilor, bordul urmand sa fie redesenat si presarat cu multe elemente din fibra de carbon.

Pentru ca SSC Ultimate Aero sa se tina de cuvant, ceea ce inseamna sa poata atinge 434 de km/h, inginerii americani, au creat un bloc motor din aluminiu, si au modificat prizele de aer laterale permitand astfel absorbtia unei cantitati de aer cu 20% mai mare, pentru racirea motorului.

Supercarul primeste si un eleron special, botezat AeroBrake, care se ridica in cazul unei franari bruste. Americanii nu au publicat inca nici un detaliu despre pretul supercarului Ultimate Aero.

via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • toteu
    Hello ?!! SSC Aero ESTE DETINATOAREA RECORDULUI ! Nu detroneaza nimic, veyron e prea mediatizat.
    1 0
  • AndreiRN
    Erroare la Automarket
    SSC deja a detronat recordul de viteza detinut de Veyron si Automarket a raportat asta la timpul potrivit.
    Chiar ati uitat?
    Daca DA, nu e bine pt voi.
    Daca NU, si totusi raportati informati eronate cu buna cunostinta va pierdeti credibilitatea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru