Statul vinde 95% din Daewoo

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 26.04.2007
Viitorul proprietar de la Daewoo Craiova va putea achizitiona 95% din actiunile companiei.

Cumparatorul Automobile Craiova va prelua 95% din actiunile companiei, deoarece statul va pune in vanzare, pe langa participatia sa de 72,4% din titluri, si actiunile detinute de SIF Oltenia.

Strategia de privatizare a Automobile Craiova va prevede vanzarea intregului pachet de actiuni detinut de AVAS (72,4%), impreuna cu a pachetului de actiuni detinut de SIF Oltenia (22,06%) si de ceilalti actionari minoritari care isi exprima intentia de a vinde actiunile titlurile, transmite Mediafax.

"Aceasta decizie va permite vinderea unui pachet de aproximativ 95% din actiuni. Toti actionarii minoritari ai Automobile Craiova interesati de vanzarea pachetului lor de actiuni impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vor fi invitati ca, in termen de 30 zile, sa depuna la AVAS un document prin care sa isi exprime intentia de vanzare", precizeaza Guvernul.

In sedinta de miercuri a Executivului, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a informat membrii Cabinetului ca in luna iunie va fi lansata oferta de vanzare.

Companiile americane Ford si General Motors sunt singurele care au depus o scrisoare de intentie pentru achizitionarea Daewoo.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru