Studiu: Piata auto mondiala va scadea cu 13% in 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Un studiu recent anunta ca piata mondiala va scadea cu 13% in acest an, rezultate negative urmand sa se inregistreze si in SUA si in Europa si in Asia.

O companie americana din Michigan, specializata in consultanta si analiza industriei auto, a publicat recent un comunicat de presa potrivit caruia vanzarile vehiculelor usoare ar putea scadea cu 13% la nivel global in 2009, ceea ce s-ar traduce in doar 56.8 milioane de unitati vandute.

Studiul intocmit de R. L. Polk anunta o scadere cu 19% a vanzarilor pe piata din SUA, dupa ce la finele anului trecut, analistii au stabilit ca piata scazuse cu 17 %. Astfel, 2009 va consemna in SUA doar 10.7 milioane de masini vandute, dintre acestea 2.2 milioane reprezentand flote.

Studiul americanilor analizeaza si piata auto europeana, care ar urma sa scada si ea, cu precadere in vestul Europei. Batranul Continent se poate astepta la vanzari mai mici cu 12% decat in 2008, adica aproximativ 13.5 milioane de masini livrate. Lucrurile nu sunt prea roz nici pe piata asiatica, unde, excluzand Japonia, specialistii de la Polk estimeaza 12.4 milioane de masini vandute, comparativ cu 13.3 milioane de unitati livrate in 2008.

Lionel Yron, directorul R.

L. Polk, a declarat: "Chiar daca fac restructurari si intocmesc planuri de salvare, constructorii auto ar trebui s aia in calcul si volumul de vanzari estimat la nivel global, cotele de piata si segmentele de succes. Ei vor reusi astfel sa-si proiecteze viitoarele profituri si sa-si administreze mai bine costurile. Situatia financiara actuala va duce la o stabilizare a pietei americane abia in urmatorii 3 sau 5 ani, cand volumul de vanzari va atinge aproximativ 16 milioane de unitati, in functie de cat de bine vor fi folositi banii guvernului".

via | CarScoop

Comentarii (4)

  • 13%?
    Daca e asa e bine, dar cifrele reale in prezent prezic o scadere mult mai mare.
    0 0
  • Ungaro_
    ???
    13% este o prognoza cam optimista !Eu cred ca va depasi si 20 % !!!
    0 0
  • Ungaro_
    !!!
    Piata auto nipona a scazut in ianuarie cu 28%, la 174.281 autovehicule vandute, cea mai slaba performanta inregistrata vreodata in Japonia in prima luna a anului, potrivit Asociatiei locale a dealerilor de automobile.
    0 0
  • 13% e o scadere mai mult decat optimista, asta daca in toamna, constransi de mormanele de masini care se tot aduna in depozite, mare parte din ele fiind modele 2007-2008, producatorii nu reduc preturile pana la niveluri incredibile.
    Circula zvonrui cum ca nici macar acum nu este momentul sa cumperi o masina, oricat de bun ar parea deal-ul, ci undeva in toamna, cand producatorii, fortati de imprejurarile extem de dificile, vor reduce preturile la niveluri extrem de reduse, cu pana la 50-60% din pretul initial.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru