Subaru G4e, miniconcept electric

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.10.2007
Subaru va aduce in premiera la Salonul de la Tokyo un miniconcept electric cu o autonomie de 200 de kilometri.

Pentru cei care vor o masina de oras electrica, Subaru a gasit solutia. Peste doar cateva saptamani, la Salonul de la Tokyo, constructorul japonez va prezenta publicului conceptul G4e, o masina care functioneaza doar cu energie electrica.

Propulsorul electric de 86 de cai putere se bazeaza pe o baterie litiu-ion care poate fi incarcata de la o priza normala prin suportul incorporat in spoilerul fata. Autonomia conceptului este de 200 de kilometri iar bateria poate fi incarcata rapid, in doar 15 minute, la o capacitate maxima de 80%. O incarcare completa va dura insa opt ore.

Dimensiunile conceptului il inscriu in clasa mica, lungimea sa masurand 2.65 metri. Cu toate acestea Subaru a reusit sa echipeze G4e cu un tren de rulare electric si sa ofere si suficient spatiu interior pentru cinci adulti.

Pentru performante deosebite, Subaru a cautat sa micsoreze frecarea cu aerul prin folosirea unei caroserii alungite si prin inlocuirea oglinzilor retrovizoare cu camere video. Rezultatul a fost un coeficient aerodinamic de doar 0.276, o valoare mai buna decat in cazul multor masini sportive.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru