Subaru Justy îşi ia rămas bun de la piaţa europeană în 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.12.2010
Vânzările slabe ale modelului Justy pe piaţa din Europa au făcut ca Subaru să decidă scoaterea sa de pe piaţa europeană, începând cu debutul lui 2011.

Esential

10.000 de unităţi Justy s-au vândut în Europa în perioada 2008-2009.

Subaru a anunţat că anul viitor va marca dispariţia modelului Justy de pe piaţa europeană. Constructorul japonez susţine că motivul principal este evoluţia slabă a vânzărilor modelului de oraş, introdus şi pe piaţa din România în urmă cu aproximativ trei ani.

Fratele geamăn al mai puţin popularului Daihatsu Sirion nu a reuşit să atingă ţinta de vânzări propusă de Subaru, statisticile anunţând doar 10.000 de unităţi Justy livrate în intervalul 2008-2009. Modelul japonez s-a descurcat chiar mai rău decât Sirion, care în aceeaşi perioadă s-a vândut în aproximativ 30.000 de exemplare.

Analiştii sunt de părere că Justy a pierdut din strălucirea vechii generaţii odată cu renunţarea la sistemul de tracţiune integrală, o trăsătură de bază a modelelor Subaru.

Constructorul japonez va încerca să astupe golul lăsat de Justy cu viitorul Trezia, un MPV de mici dimensiuni, dezvoltat pe baza actualului Toyota Verso S şi aşteptat să debuteze pe piaţă în primul semestru al anului viitor.

Pe piaţa europeană, Subaru Trezia va fi pus în mişcare de motoarele pe benzină de 1.3 şi 1.5 litri, care oferă 76 respectiv 109 cai putere. Nu va lipsi nici dieselul de 1.4 litri, de provenienţă Toyota. Japonezii şi-au învăţat lecţia şi promit publicului chiar şi versiuni cu tracţiune integrală.  

via | autoblog

Comentarii (1)

  • kumite
    justy
    Probabil ca o sa-mi stergeti comentariul din nou.Cunosc foarte bine vechiul cacat justy.Motor in 3 cilindri.NU-I BOXER,e un TICO.Cat despre tractiunea integrala...Daca e subaru,are tractiune integrala obligatorie?.Unde ati vazut voi asa ceva?Are si senile,asa-i?Justy cu tractiune integrala!?Ho,ho,ho!Craciun fericit!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru