Super inovatie: vopseaua care sterge zgarieturile

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.10.2007
Nissan va lansa in 2008 la nivel mondial o vopsea auto pe baza de rasini care sterge singura zgarieturile.

Peste cativa ani, problemele legate de zgarieturile de pe caroserie si de solutiile de polisare ar putea disparea. Motivul? Nissan a anuntat faptul ca, incepand cu 2008, va dota modelel proprii cu o vopsea inovatoare care "inghite" zgarieturile fara niciun fel de probleme.

Noul material va debuta la nivel mondial odata cu lansarea lui Infiniti EX35 si este botezat de japonezi "fluid finish" (finisare fluida). Deocamdata, niponii experimenteaza si testeaza tehnologia de aparare impotriva zgarieturilor pe versiunea japoneza a lui X-Trail.

Secretul vopselei dezvoltate de Nissan consta intr-un strat de rasini speciale elastice care isi mentin caracteristicile timp de trei ani. Practic, invelisul colorat al caroseriei se intinde in momentul in care apare o zgarietura, acoperind-o complet. procesul complet de eliminare a unei zgarieturi se intinde pe o perioada care variaza intre cateva ore si cateva zile, in functie de temperatura exterioara, de umiditate si de gravitatea urmelor lasate de zgariere.

Comentarii (8)

  • bbbobbbo
    beton
    e, uite o chestie practica in sfarsit - chiar zilele astea tb sa merg la service pt un c***t de zgarietura, daca as fi avut vopsea de genul asta...

    plus ca in felul asta ne putem zgaria masinile vecinilor (cand ne blocheaza in parcare) fara inci o problema, si ramanem si prieteni lol :))))
    0 0
  • sfera96
    veeeche ...
    stirea asta am citito in martie , pe alt site de stiri international ,
    0 0
  • interesat...
    Si dupa 3 ani, oare ce se intampla?
    0 0
  • pt asm :))
    iti vopsesti din nou masina cu acelasi tip de vopsea sau iti cumperi alta masina :)
    0 0
  • sadman
    da...
    dupa trei ani apar toate zgarieturile acoperite :D
    0 0
  • super
    dupa 2 ani si 11 luni vinzi masina...=)) un fel de spoiala cinstita..:D oricum..o inventie buna :P
    0 0
  • dragos
    haha
    asta poate sa mearga la samsarii de masini care sa pacaleasca vreun fraier-platitor.
    si daca procesul de eliminare a zgarieturii se intinde pe durata a 3 ore, x 15 EUR ora de manopera, vopsea de 100 EUR la litru (iei si tu 100 gr.)... nu cred ca merge!
    sunt tehnician in vopsitorie.
    0 0
  • So ?
    So fucking what ? :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru