Supercar american cu 5% consum

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.06.2007
Palumbo M80 va fi un concurent serios pentru Ferrari si Porsche. Viitorul hibrid va atinge 100km/h in 3.9 secunde.

Joe Palumbo, un pasionat creator de automobile, a anuntat ca in viitorul apropiat va dezvolta un model sportiv care sa rivalizeze cu Ferrari sau Porsche. Spre uimirea tuturor, sportiva, care se va numi Palumbo M80, va avea un tren de rulare hibrid care nu ii va afecta insa performantele pe sosea.

Sasiul masinii va fi construit din aliaje de aluminiu si materiale compozite, Palumbo M80 urmand sa cantareasca doar 997 de kilograme. Propulsorul va oferi o putere de 350 de cai, care v-a fi transmisa puntii spate cu ajutorul unei cutii automate CVT. Un motor electric, asemanator cu cel intalnit pe Lexus GS450h, va oferi rezerve de putere in situatii de solicitare.

Constructorul a anuntat ca Palumbo M80 va putea atinge 0-100 km/h in 3.9 secunde si va decelera de la 100 la 0km/h in 33.5 metri. Pentru a putea tine in frau o asemenea putere, inginerii americani vor echipa masina cu un sistem de franare ABS pe toate rotile.

Ceea ce surprinde la aceasta masina nu este sprintul pana la 100 km/h si nici caroseria usoara.

Consumul este cel care va face diferenta intre Palumbo M80 si orice supersportiva Ferrari: 5.1 litri la 100 km.

Comentarii (2)

  • inca vise...
    e posibil sa faca sa consume 5% dar asta doar la vit de 90km/h si scoasa din viteza :)) ... tot ce e posibil dar totusi sa fim seriosi ca la 160 ..... nu mai ai cum sa ai consumul acesta sau la o acceleratie puternica. am inteles ca e valoarea medie a consumului dar pentru a hrani 350cai cu doar 5 l de benzina s-ar putea sa isi semneze demisia fiecare cal in parte :)) sau pur si simplu sa leneveasca. Oricum e o incercare binevenita. Spor!
    0 0
  • AndreiRN
    E posibil
    Inca un exemplu concret ca este posibil si putere si consum eficient. Normal ca daca bagi piciorul in gaz iti va creste consumul dar un motor care la o turatie mica produce suficienta putere pt a o deplasa cu o viteza acceptabila. A nu se uita ca transmisia CVT va mentine turatia optima si ca un motor VVT este capabil sa produca de la 80cp la 350cp dupa nevoie. Dar datorita costurilor mari de productie in serie mica aplicatiile vor aparea la masini exotice cu preturi considerabile. La o masina normala un motor avansat ar acea un consum sub 3% in parametri normali de folosire.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru