Supercar electric de 700 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.06.2007
Un constructor britanic va dezvolta un supercar electric de 700 de cai putere care sa rivalizeze cu Tesla Roadster.

Dupa oficializarea productiei supercar-ului electric Tesla, concurenta pe segmentul vehiculelor ecologice sportive se inteteste. Constructorul britanic Lightning Car Company pregateste un GT care va fi propulsat de un motor electric pozitionat pe fiecare roata. Puterea totala va urca pana la 700 de cai putere si fiecare motor va dezvolta un cuplu motor de 750 Nm.

Principala problema pentru astfel de vehicule este autonomia de care dispune vehiculul. Lightning a rezolvat se pare aceasta problema apeland la compania Altairno Inc. care a dezvoltat baterii Nanosafe special pentru acest vehicul. Trenul de rulare cu tractiune integrala provine de la compania PML Flightlink, cea care a dezvoltat tehnologia "Hi-Pa Drive", sistem ce poate regenera energia de franare.

Lightning a anuntat ca vor exista trei variante ale modelului electric: modelul standard se va numi GT, versiunea usoara se va numi GTS iar varianta cu ampatament marit va fi botezata GTSE. Aceasta din urma va fi echipata cu un pachet de baterii suplimentar pentru o autonomie mai mare, de aproximativ 402 kilometri.

Bateriile vor putea fi reincarcate in doar zece minute.

Varianta de baza va avea un sasiu monococa din aluminiu si o caroserie din fibra de carbon ceea ce inseamna ca masina va avea o masa de doar 1350 de kilograme, cu bateriile instalate. In ceea ce priveste performantele masinii, constructorul britanic afirma ca viitorul supercar electric va putea sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de patru secunde.

Lightning Car a anuntat ca va prezenta publicului un concept initial abia la sfarsitul acestui an, urmand ca supercar-ul electric sa intre in productie abia la sfarsitul lui 2008.

Comentarii (7)

  • trahanache
    stimati tovarasi
    Mai fratilor. Masina aia din poza e un Ferrari, toata ziulica. Care e legatura cu GTS? Daca Logan va fabrica un model coupe sport o sa dati imagine cu Mercedes CLS? De ce nu asezonati articolul cu imaginea potrivita!
    0 0
  • pentru trahanache
    de Vasilica
    bai nene....tu ai vazut in somn Ferrari-uri sau doar ti le-ai imaginat? Ala nu e Ferrari nici cand o face Automarketul capsuni. Scrie si in text ... este Tesla Roadster. Daca nu stii cum arata un Ferrari nu te baga. Crezi ca orice masina de culoarea rosie este Ferrari?

    "Masina aia din poza e un Ferrari, toata ziulica." E un Tesla toata ziulica si un Ferrari toata noaptea...bai diminutivule....
    Si apropo... mancarea se asezoneaza, nu articolele? Esti bucatar?
    Poze nu cred ca aveau astia de unde sa puna ca zice undeva in text ca se pregateste deci probabil nici nu l-au desenat.
    CITESTE DE DOUA ORI SI "ASEZONEAZA" O DATA!
    0 0
  • Danutzky
    poza
    poza asta o am in comp de cand ma stiu... si se numeste 058ferari.jpg .... e scris gresit dar si un orb ar recunoaste ca e ferrari... si RECLAMA AIA CARE APARE PESTE POZA E SUPER ENERVANTA... inteleg k tre'sa faci si voi bani da nici kiar in halu asta :|
    0 0
  • Costin
    poza
    pentru toti cei care atunci cand vad o masina rosie zic "Uite un ferrari !!!"
    0 0
  • costin
    Vad ca nu s a postat linkul dar cautati voi pe google tesla motors si vedeti fotografiile masinii de pe site-ul oficial
    0 0
  • Vasilica
    pentru toti "fanii" ferrari
    pentru toti cei care asezoneaza :))) masina rosie din imagine cu Ferrari, baieti va dau un link poate va mai desteptati
    http://www.teslamotors.com/performance/performance.php

    bafta si mam distrat destul cu voi
    0 0
  • gabriel
    supercar electric :-)
    salutare! bah ma lasati cu "tovarasi"? ca-mi vine sa borasc cand aud de comunism sau "urme" de comunism... CE nu se spune aici , este pretul bateriilor NANOSAFE , care este destul de mare , sau poate o sa mai scada odata cu producerea pe scara larga a automobilului! http://www.pmlflightlink.com/motors/hipa_drive.html
    uita-ti aici link-ul pentru Hi-Pa drive! e interesant ca nu are frane clasice cu disc masina asta ! practic cand nu mai accelerezi , energia este recuperata prin fenomenul de inductie electromagnetica(cam ca la alternatorul normal)!DE FAPT asa si functioneaza toata treaba! numai ca daca vrei sa franezi brusc, nu stiu cum se procedeaza... ASTA NU SE SPUNE :) oricum este UN MARE PAS INAINTE PENTRU MASINILE ELECTRICE, care combinat cu o celula de combustie pe baza de hidrogen , s-ar putea sa "ingroape" masina pe benzina sau diesel! pacat ca va mai dura ceva timp pana o sa-si permita oricine un asa automobil :)

    DE VIITOR INITIATIVA!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru