Supercar pentru Europa

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 14.12.2006
Joss, producator australian de supercaruri, a pus in vanzare pe piata europeana un prototip de 180 mii de dolari.
Constructorii australieni de supercaruri Joss au pus in vanzare un prototip de 180.000 de dolari. Designerul, constructorul si propietarul Joss, Matt Thomas, omul de care se leaga realizarea acestei bijuterii, a declarat ca isi vinde prototipul pentru a face bani si pentru a-si face publicitate in vederea obtinerii unui parteneriat pentru producerea modelului in Europa.

Fiindca Australia este o tara cu o piata auto prea mica pentru supercar-uri, Thomas a abordat posibilitatea de a se implica pe piata europeana. Strategia sa prevede sa construiasca o versiune Joss pentru cursa de la Le Mans, in ideea gasirii unui partener european.

Prototipul Joss cantareste putin sub o tona si este propulsat de un V8 de 6.1 litri care scoate 3,7 secunde in intervalul 0-100 km/h. Designul prototipului nu intalneste standardele australiene, ceea ce inseamna ca nu este legal pentru sosea. Inca un motiv ca Joss sa vina pe piata europeana, unde, insa, va intalni o concurenta monstruoasa din partea celor de la Ferrari sau Lamborghini.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru