Superplagiat chinez

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.12.2006
Modelul din imagine se numeste Peri iar constructorul chinez care il produce este dat in judecata de Fiat pentru plagiat: Peri este de fapt un Fiat Panda clonat!

Piata chineza nu este doar laudata in aceste zile datorita cresterii sale incredibile. Producatorul chinez Great Wall Motors este chemat in instanta de catre italienii de la Fiat pentru copierea fara licenta a designului unui model propriu.

Obiectul discordiei dintre cele doua parti este masina din imaginea alaturata, pe numele ei de scena Peri. Chiar daca din partea frontala pare un model interesant, liniile portierelor si profilul acoperisului sunt identice cu cele ale lui Fiat Panda. Verdictul italienilor: plagiat pe fata. In aceste conditii, Fiat ii va da in judecata pe producatori pentru incalcarea drepturilor de autor. Pe langa faptul ca Peri copiaza desenul lateral si posterior al lui Fiat Panda, dimensiunile acestuia sunt si ele identice cu ale modelului italian. Comunicatul de presa oficial de prezentare al lui Peri este, in aceste conditii, plin de haz, producatorul afirmand ca designul modelului este "unic si bogat, cu un caracter deschis si plin de culoare".

Modelul chinez a fost lansat oficial acum cateva saptamani, la Salonul Auto de la Beijing.

Conflictul de interese dintre Fiat si Great Wall Motors nu este intamplator, oficialii chinezi afirmand la prezentarea oficiala a modelului ca vizeaza comercializarea acestuia pe pietele europene.

Comentarii (4)

  • pandistul
    ba e chiar mai frumoasa !
    Ba e chiar mai frumoasa !
    0 0
  • anti-china
    E oribila!
    Nu stiu de ce se tot incapataneaza chinezii sa creada ca le pot face pe toate. Mai bine s-ar rezuma la tricouri si ciorapi de dama.
    0 0
  • doar EU
    chinezismul
    Bai frate daca este mai ieftina decat Panda, este super ! Abia astept sa se vanda si in Ro. Panda este chiar scumpa, dafapt si celelalte fiat-uri sunt scumpe pt ceea ce ofera si ceea ce sunt !
    0 0
  • someone
    EXPIRAT
    faza cu plagiatul e cam depasita in lumea auto....adica pana unde se poate merge si cu design-ul incat modelele de serie sa fie asa deosebite.e normal ca la un moment dat sa apara viziuni comune si asemanari izbitoare.atata timp cat masina e diferita in ansamblul ei, nu cred ca cei de la fiat o sa aiba castig de cauza.pun pariu ca si ei se mai inspira.de aia a bun loganul...the one and only...cine dracu sa se inspire dupa el...:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru