Supersportiva retro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.02.2007
D8 GT este cea mai noua reusita a olandezilor de la Donkervoort. Coupe-ul are influente retro dar si futuristice si va fi echipat cu un motor de 270 de cai putere.

Constructorul olandez Donkervoort va prezenta luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva un Coupe retro cu influente futuristice, bazat pe modelul D8.

D8 GT este construit pe aceeasi caroserie cu vechiul D8, caroserie care a suferit insa mai multe modificari. Acoperisul noului coupe GT nu numai ca isi protejeaza pasagerii de intemperii dar structura sa din fibra de carbon, integrata in caroserie, ofera o rigiditate sporita, cu 28% mai mare decat a vechiului D8.

Suspensiile au fost modificate pentru a se potrivi cu jantele din aliaj usor de 17 inch care cantaresc doar 6.5 kilograme. De altfel, toata caroseria este foarte usoara, ea cantarind doar 650 de kilograme. Portierele care se deschid vertical sunt si ele construite din fibra de carbon.

Automobilul va fi echipat cu un motor Audi cu patru cilindri 1.8 turbo care dezvolta 180, 210 sau 270 de cai putere.

Donkervoort planuieste sa produca un numar de 50 de D8 GT pe an, cu preturi incepand de la 90.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru