Tariceanu a vizitat Dacia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 03.04.2007
Primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, a vizitat uzina Dacia din Pitesti. Cu ocazia acestei vizite, Tariceanu si-a reafirmat sprijul asupra taxei de prima inmatriculare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat luni in vizita de lucru la Automobile Dacia, a explicat muncitorilor uzinei avantajele taxei de prima inmatriculare auto, aratand ca masura stimuleaza industria auto interna si impiedica importul de masini uzate care polueaza, anunta Mediafax.

"Vreau sa va spun ca inca nu se intelege ca taxa asta de prima inmatriculare - impropriu denumita asa - are doua componente principale, de protectie a mediului, ca sa nu aducem toate gloabele astea care polueaza, si pentru o industrie auto pe care avem interesul sa o protejam. Toate locurile de munca, tot ce e valoare adaugata e mai important decat sa aducem vechituri din alte tari. Eu cred insa ca marea majoritate a oamenilor inteleg bine lucrul asta", le-a spus Tariceanu muncitorilor de la Dacia.

Dupa incheierea vizitei la fabrica, Primul ministru a reluat, intr-o declaratie de presa, ideea ca nu va renunta la o taxa care impiedica transformarea pietei interne de autovehicule intr-o lada de gunoi in care sunt aruncate masini vechi.

"Nu ma intereseaza o piata pe care exceleaza samsarii de masini vechi si nu voi fi flexibil in aceasta privinta.

Ma intereseaza situatia locurilor de munca, nu ce se intampla la talciocul de sambata", a spus Tariceanu.

El a aratat ca toate statele europene au o taxa similara si incearca sa gaseasca solutii conform normelor europene. "La fel vom incerca si noi sa gasim o solutie, in cadrul statutului Romaniei de membru al UE. Nu trebuie sa ne sperie faptul ca exista o intentie a Uniunii Europene care s-a materializat si fata de alte state europene", a mai declarat Primul ministru, citat de Mediafax.

Comentarii (4)

  • ar trebui sa se organizeze un referendum, sa vada si el de fapt cati "inteleg" aceasta taxa.
    1 0
  • un gunoi de om ...
    nimik mai mult doar la gura lui se gandeste ... RUSINE
    0 0
  • pietonul de rand
    avem parte de un aer mai putin poluat
    E mai important aerul curat (adica mai putin poluat !) pe care-l respir dimineata, cand merg spre serviciu decat sa ma inec in fumul de esapament al masinilor second hand.
    0 0
  • AndreiRN
    VB de politician
    Protectionismul va duce numai la valori false indiferent unde se practica. Astfel inflatia va creste datorita unor preturi mai mari decat valoarea reala a obiectului pe piatza libera. Cat pt Pietonul de Rand daca ar avea putina logica si-ar da seama ca masinile in circulatie in romania sunt cam 80% second hand. Vei respira doar cu 20% din nara aerul masinilor noi? :):):)
    O masina devine "uzata" la o luna dupa ce a fost cumparata de noua, folosita sau nu. Asta pt lumea libera.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru