Tata a dat 2 miliarde $ pe Jaguar si Land Rover

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.12.2007
Oferta indienilor de la Tata Motors a depasit suma de 2 miliarde de dolari pentru Jaguar si Land Rover.

Esential

2 miliarde de dolari va primi Ford de la Tata pentru Jaguar si Land Rover.

Ford a anuntat acum cateva zile ca favoritii la preluarea Jaguar si Land Rover sunt indienii de la Tata Motors. Se pare ca motivul principal pentru care Ford a ales Tata in fata celor de la Mahindra & Mahindra si a fondului de investitii One Equity este legat de oferta financiara.

Surse apropiate situatiei au relevat ca cele doua companii indiene au fost de la inceput favorite si au adugat ca Mahindra & Mahindra a oferit pentru marcile de lux britanice 1.9 miliarde de dolari. Se pare ca cei de la Tata Motors au facut o ofera financiara mai semnificativa, peste 2 miliarde de dolari.

Cotidianul american New York Times sustine ca in cateva zile se va face anuntul oficial privind vanzarea Jaguar si Land Rover catre Tata Motors.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    India
    Da, India incepe sa joace un rol din ce in ce mai important in economia mondiala si incepe sa se vada. Acesta este primul lor pas pe piatza Europeana si il vor folosi pt a isi expune si propriile produse automobilistice.
    Succes le urez.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru