Tata sau Mahindra ar putea cumpara Hummer

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 09.06.2008
GM a anuntat ca ar putea vinde brandul Hummer, lucru care a starnit interesul producatorilor indieni.

Esential

60% este rata scaderii vanzarilor in ultimul an pentru Hummer.

Rick Wagoner, CEO General Motors, a anuntat in cadrul intalnirii anuale a actionarilor gigantului auto, ca este posibil ca brandul Hummer sa fie vandut. Acest anunt a starnit un val de comentarii si supozitii referitoare la viitorul brandului american.

Mai nou, se pare ca GM a inceput discutiile cu Tata Motors si Mahindra & Mahindra pentru o eventuala tranzactie a brandului Hummer. Vanzarile modelelor Hummer au scazut cu circa 60% doar in ultimul an, pe fondul noilor norme de poluare anuntate in SUA.

In ceea ce priveste interesul indienilor asupra acestei achizitii, se poate spune ca Tata doreste sa devina un adevarat gigant auto, care sa detina branduri cu renume la nivel mondial, iar Mahindra & Mahindra vrea sa patrunda pe piata SUV-urilor mari si pentru acest lucra ar avea nevoie de platforme consacrate.

In urma cu cateva zile, indienii de la Tata au finalizat tranzactia prin care au achizitionat Jaguar si Land Rover.

Via | MotorAuthority 

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Frumos
    Pai dupace au pus un picior in Europa cu cumpararea la Jaguar si Land Rover ar fi ideal sa puna si un picior in US cu Hummer.
    Componentele de volum se vor face in India la preturi neglijabile dar asamblarea totala va ramane unde este.
    Profitabil.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru