Taxa auto triplata se transforma in taxa auto dublata

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.02.2009
Scaderea taxei auto, anuntata saptamana trecuta de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va fi de 30 de procente. Valoarea din vara trecuta a taxei va fi astfel dublata.

Esential

30% este scaderea preconizata de Guvern a taxei auto.

Conform unor surse ministeriale citate de Mediafax, actuala taxa auto de poluare ar putea sa scada cu 30%, ajungand la o valoare dubla fata de cea aflata in vigoare in vara anului trecut. Desi opinia publica se astepta la o scadere mai abrupta a taxei, noile masuri ar putea impaca, spun oficialii romani, atat statul roman, cat si Comisia Europeana, care afirmase ca taxa triplata este ilegala.

"Propunerea este inlocuirea actualei valori a taxei, tripla fata de cea din vara lui 2008, cu una dubla fata de valoarea de atunci. Modul de calcul ramane acelasi, doar coeficientii de calcul urmand sa se modifice. In plus, modificarea coeficientilor ar duce si la cresterea cuantumului de plata pentru masinile non-euro sau cu standard de poluare Euro 1, cazuri in care taxa va creste, dar nu semnificativ", au declarat sursele citate de agentia Mediafax.

Noul proiect normativ, care prevede in continuare scutirea de taxa a cumparatorilor de masini cu motoare Euro 4 de sub 2.0 litri, a fost deja trimis spre aprobare Comisiei Europene, urmand ca acceptarea acesteia de catre oficialii de la Bruxelles sa insemne introducerea sa pe piata printr-o Ordonanta de Urgenta.

via | Mediafax

 

Comentarii (64)

  • Crysty
    Taxa auto
    Pana la urma nici asta nu e sigur ! Asa spun sursele Mediafax ! Cand se va da un raspuns decisiv ? E mai bine dublata decat triplata si oricum era de asteptat ca asa vor face sa aibe de unde sa scada ceva ! Negociatori mici ce sunteti voi !
    3 0
  • Mircea
    mai mai
    Vai de mineee.
    Mai hoti si mai smecheri ca romanii n-o sa gasiti niciunde. Probabil va amintiti cand ne ameninta Europa cu proces la Curtea Europeana de Justitie daca nu renuntam de tot la taxa.
    Noi i-am tot dus cu zaharelul. Knd am vazut ca nu mai tine, am scazut taxa si i-am schimbat denumirea. Intr-un moment de neatentie al Europei, taxa noastra a crescut de trei ori. Acu o scad ca sa zica aia din europa ca ce sacrificii facem noi pentru buget.
    Mai, in aceste momente de criza, daca as sti ca banii aia ajung unde trebuie si sunt folositi cum si de cine trebuie, atunci as fi fericit sa o platesc.
    Dar pe cine pacalesc? doar suntem in Romania, tara unde ASA CEVA NU SE INTAMPLA!!!
    Eu votez pentru inca o revolutie
    2 0
  • alecstm
    taxa
    pt. masinile aduse pana pe data de 15 Dec. '08 care va fi taxa? sau e mister :)
    2 0
  • asta e hotie pe fata
    Frati romini dupa cum a-ti vazut ne merge tot m-ai bine in tara aceasta asa ca propun sa iesim pe strazi sa ne cerem drepturile,pina nu e prea tirziu.
    2 0
  • mda
    Era odata o vorba: " Singura solutie, inc-o revolutie"...............
    2 0
  • Hotia in romania eu am platit taxa la valoare de pana in 15 dec la mai multe masini dar acum o sa ii dau in judecata pt ami recupera banii e o taxa ilegala care o tot modifica si o periaza hotzii de la guvernare pentru a parea legala dar e o hotie pe fata micsorata triplata dublata taxa de mediu taxa auto de poluare e o mare hotzie si daca e nevoie sa ajung la curtile europene o sa ajung si acolo pt ca e vorba de multi bani care iam platit si care iam dat pt o taxa ilegala in toata europa traiasca romania si hotzii care ne conduc am mai spus cand o sa ne trezim o sa fie prea tarziu.
    2 0
  • da sigur ca da
    da sigur ca da,da ca nu ne fura cu taxa ne fura cu impozitu ,deci,, NE DA CU O MANA SI NE IA CU DOUA,,
    4 0
  • adrian
    hotie
    Toti sunt o apa si un pamint.Niste hoti si niste borfasi care isis vad doar de interesele lor personale.
    2 0
  • ugly_b
    am vrut democratie
    acelasi sistem de smecherie,unul tripleaza ,il injuram,vine celalalt o lasa mai jos si noi (prostii) punem botul. normal trebuie iesit in strada si rupt gatul la toti
    2 0
  • hai in strada..
    adevarul k ar trbui facut cva, am ajuns prea de rasu lumi.. nu se mai gadneste nimeni la noi.. fiekre pentru el..
    2 0
  • Doar pentru smekeri
    Hai nu va mai vaitati ca e taxa scumpa. Tipa aici doar smecherii care invart masini aduse de afara. Ziceti ca sunt hoti guvernantii ca va pun sa platiti taxe? Dar voi? TVA nu platiti (19%), la masini umblati la kilometrii, aduceti numai junghiuri "refurbished" care au fost taxiuri sau facute praf si le lasati in intersectii sa se vanda singure cu carton " Vand urgent. Pret negociabil". Puneti mana si munciti si nu mai umpleti tara asta de junghiuri. Ne e obligatoriu ca oricine ia un credit de 10.000 EUR sa isi ia BMW sa se imprastie cu el pe autostrada. Sa dati banu! Teparilor!
    3 1
  • dzomba
    ??
    "Noul proiect normativ, care prevede in continuare scutirea de taxa a cumparatorilor de masini cu motoare Euro 4 de sub 2.0 litri"
    asta e pt masinile noi sau si pt alea sh care au fost inamtriculate doar in ue?
    2 0
  • Taxa
    Daca guvernanti nostri nu au reusit sa faca ceva poate ne scapa nemtii de problema. Nu o sa mai vanda opelurile astra din 94 cu 1000 euro su mai putin, o sa-l dea la rabla lor si poate isi iau ceva Dacie si ne-o rezolvat 2 probleme.
    Nu se mai aduc jeguri care acolo is sub 2500 euro si Dacia si muncitori de acolo o sa aiba de lucru.
    2 0
  • Circotasul auto
    Subscriu la ce spune Sebi
    Bravo SEBI , subscriu la ce scrii
    1 0
  • Ce treaba ai tu bai Naie daca eu invart sau nu masini si cine esti tu sa judeci calitatea masinilor aduse de mine sau de altul poate esti vreun creditor sau vreun hotz de politician care are de castigat de pe urma acestei taxe ilegale te invit orcand la un drive test cu toate din masinile aduse de mine si caracterizate drept "junghiuri refurbished" de dumneata daca tot esti asa de profesor in ale autoturismelor iti fac legatura si cu clienti mei sa iti spuna si ei ce parere au de masinile aduse de mine. E democratie frate fiecare face ce poate pt asi castiga banii unii muncesc cinstit altii pun taxe pe munca celor ce muncesc cinstit iar alti umbla la prosteala cum ar fi creditori si cei ce vand masini noi te prostesc pe fata, ok masina e buna e noua dar pretul e umflat ca sa poata trai toti aia in costume de pe la birouri daca eu aduc masini si nu incalc nici o lege ce treaba ai dumneata cu mine si cu marfa mea, sau poate iti fac cumva concurenta, eu nu stau frumos in costumash la birou si astept sa vina clientul la mine sa il prostesc si sa ii vand o masina fie ea si noua la suprapret sau pe credit pe care o sa o plateasca o viata intreaga eu ma duc si umblu toata europa conduc nopti si zile intregi, caut si probez autoturisme ma bag pe sub masina pe burta pe spate ma murdaresc pe maini pan la cot pe haine asa se probeaza o masina si nu am avut pana astazi nici un repros de la nici un client mentionez ca aduc auto numai pe comanda nu sunt unul din aia care le lasa la coltzul strazii cum zici dumneata, sa iti fie rusine pt ce ai spus mai sus si sa te pazeasca Dumnezeu sa nu ajungi sa iti castigi painea ca mine vreodata si sa iti puna alti taxe pe munca ta.
    2 0
  • george
    SI NOI PLATIM IMPOZIT PE SALARIU
    @ Mihai

    In afara de taxa de inmatriculare, ce taxe mai platesti la stat?

    In alta ordine de idei, sunt oameni care muncesc mult mai greu pentru bani mai putini si platesc impozit pe salariu. Daca ti se pare ca ai o munca foarte grea, lasa-te de comertul de SH si fa-te saormar...
    1 0
  • taxa auto
    tre sa moara toti comunisti sa oducem si noi bine....deci...rabdare baieti
    1 0
  • hai la protest!!!!!!!!!!!!
    lasati comentariile si haideti la protest !! trebuie s iesim din nou in strada k nu s-au invatat minte!!!
    1 0
  • o tara de kkt
    de data asta chiar trebuie sa facem o greva si sa blocam toate intrarile principale...dar tre sa fim uniti..nu ca data trecuta..
    2 0
  • REVOLUTIE !!!
    " Singura solutie, inc-o revolutie". Saptamana trecuta a zis tampitul de ministru mediului ca aceia care au avut masini in tara inainte de 15 decembrie platesc taxa veche. Acu nu mai zic nimic !!! Maaa nebunilor !!!! Sunteti conducatorii tarii !!!! Ce faceti ? Ziceti una si apoi va ascundeti dupa deget ? " Singura solutie, inc-o revolutie" Revolutie !!! Dumnezeii mamii lor de gunoaie si nebuni !!! Isi bat joc de noi !!! Nu se vede ? Ce mai asteptam? Sa vina sa ne ia casa si painea de la gura copiilor ??? NEMERNICILOR !!! SA va dea Dumnezeu precum faceti !!!!
    1 0
  • AHAHAHAHAAh
    Ahahahahaha.....foarte frumos George; chiar mi-a placut teatrul jucat de Mihai, care poate fi acel 1% dintre cei care aduc masini Sh si care chiar stiu ca aduc calitate. Domnu MIhai eu cunosc piata de piese auto pentru aceste masini si pot spune ca se invart milioane de euro lunar pentru piese de skimb ale masinilor fabricate 1994-2006 si care sunt aduse de afara. Adica tot ce intra in tara necesita cel putin 500 Euro in piese de skimb(asta daca ai noroc). De obicei problemele sunt mai mari , dar romanul se multumeste sa aiba un BMW din 2000 care troncane si bocane decat sa cumpere un Logan nou. De, tre sa avem si imagine =)))) ahahaahah hai ca sunteti simpatici.
    1 0
  • sh
    Si inca ceva : eu mi-am cumparat o maina noua din banii castigati vanzand piese de skimb pentru Passat si Opel ahaahahahahahahahahah. Se vand in draci ;))
    1 0
  • inca o revolutie :)
    inca o revolutie :)
    si pe cine ai sa pui in locul lor ... tara asta nu mai are scapare toti sunt la fel. e ca la sah ... si noi am cam luat mat :))
    1 0
  • Francezu`
    Eu va propun sa plecati in tari straine.....de exemplu Franta. Munciti 1 an.....castigati bani frumosi.....si la sfarsitul anului trageti o linie si o sa observati ca peste 50% din ce ati castigat se duc pe impozite....taxe....asigurari....etc. Vorba lu` Sarko..."Munciti mai mult....castigati mai putin".
    2 0
  • ali baba
    romania tara de kkt
    jegosi imputiti cu taxa lor cu tot. atata au arso aiurea inainte de alegeri....mai ales BOC papagalu ala care era 100% IMPOTRIVA TAXEI acum o arde si el aiurea in vrajeala....nu isi mai aduce aminte de vorbele public .....pt faptul k era de acord cu eliminarea taxei.....acum de ce tace? la fel si pdl si psd erau pt eliminare.....acum k i-am votat cu totii... fix pix....mai stau inka 4 ani si ne fura......asta e romania degeaba...........jeguri umane.....lumanari sa isi i-a de bani de taxa triplata si dublata....le ajung la toti sa isi i-a.....
    1 0
  • asta e...
    Stiti ce se invarte defapt? se amana si se amana ca se mai gasesc inca romani care platesc taxa actuala si mai aduc bani la buget... cica prin taxa protejeaza industria producatoare de masini din romania... Dacia?! e buna masina nu e bai... dar sa dau 8900 euro pe o masina la care ei imi ofera ca OPTIUNE , ABS si airbag-ul din partea dreapta, mi se pare ceva aberant in 2009. Mai bine merg si aduc cu 5000 de euro o masina de dincolo de prin 2001 - 2002 care are incluse aceste "OPTIUNI". Deci daca tot vreti sa protejati renumita DACIE faceti scoateti si voi un produs care sa prezinte siguranta... ca pret are... :)) si legat de poluare....sa fim seriosi...orice masina polueaza...parerea mea este ca daca trebuie sa platim taxa , atunci sa plateasca si cei care cumpara masinile inmatriculate in tara...ca si alea polueaza...corectati-ma daca am gresit undeva...
    1 0
  • Vampirelu
    vin alegerile
    Mai fratilor, vin alegerile ... tre sa votam ... de aia mai scad ei din taxa ... c'est la vie mai ... toti care-s sus is la fel :|
    1 0
  • tot bmw...
    ptr invidiosi....
    Stai linistit Mihai, ca n ai cu cine sta de vorba...dupa parerea astora ca George si Naie tu ai fost in Caraibe, te ai plimbat ( aici e invidia mare ), te ai intors si ai si " prostit " pe vre unu de 1000 de euro si i ai dat un junghi de masina... N au de unde sa stie ca te chinui cate 2 sau 3 mii de km in scaun, mananci cand apuci, dormi pe unde apuci, te invarti pe langa o groaza de masini sa iei ceva de calitate, pentru ca ei nu si d au seama ca daca vi cu harburi nu se uita nimeni, nu castigi nimic... romanu nu i a harbu decat daca e pe degeaba, si te plimba pe la toate tester ele din Romania.... Crede cineva ca e asa distractiv sa conduci 2000 de km ? Stiu astia ca stai cu masina si cateva luni pana se vinde ? Si ca uneori castigi doar 2-3 sute de euro ? Sau poti iesi in paguba ?
    Naie, cu ce taxe te mandresti tu ca platesti la stat ? Uimeste ne si pe noi, asa, sa plesnim de invidie ?
    1 0
  • taxa
    la dracul cu taxa nu trebuie platita nici o taxa asa ar fi legal daca vor o taxa pe poluare aceasta ar trebui platita anual de poate masinile fara exceptie poate cu diferentieri camioane ,turisme etc...o taxa suportabila 20-50 euro anual exemplu...si ar fii mai echitabil si convenabil in acelas timp ar aduce si bani la mediu dar sa fie la mediu..din ei ar putea pune si la actiunea rabla ...dar nu stiu de ce variante de acestea nu le da prin cap .
    1 0
  • masini germane sh vs junghiuri rom noi
    Eu mi am luat un BMW 316 coupe din 94 de la niste baieti care aduc masini via Germania si merge mai mult decat bine....in 94 dublu climatronic,ABS,geamuri electrice,oglinzi electrice incalzite,airbag uri si lista poate continua....totul la 3000 E.Nici nu indraznesc sa o compar cu o Dacie made in Romanica la 8000 E cu ABS optional :)))) LOL....Asa ca baietii care mancau...cv bun ,sustinand ca intra n tara numai "junghiuri",si ca cei care le aduc prostesc romanii,dati va 2 palme si apoi inca 2 ca sunteti tare isteti,comunistilor :)))))
    1 0
  • revolutie
    porcarie cu taxa asta...facem o revolutie si scapam de toti fraierii..dam foc la parcurile auto gen a lu tariceanu si la altii k el...cik sprijina industria auto rom...da pt aia cativa care lucreaza acolo pt loganuri suferim noi o tara intreaga...cat polueaza loganu asta?are cifra mai scazuta decat o masina mai veche de acu 10 ani?..
    ba, nu stie vreunu adresa lu tariceanu?sa-i dam o vizita intr-o seara si sa-l plimbam cu loganu,da el sa mearga pe din afara;)
    au dreptate si cei care sustin k s-au adus multe jafuri in tara, dar in acelasi timp mult mai multi suntem cei care nu ne permitem o masina noua,nici sa ne inrobim k prostii pt 10 ani la rate pt o dacie...boc sa-i ramana de cap cu prostiile cu care ne-a amagit,taxa oricum no sa pice decat dak facem vreo reolutie , ceva..
    1 0
  • cristi
    aha
    DECI ei au facut acuma asa: au lasat taxa veche si au trimis la vada daca le aproba Comisia Europeana, pe 15 decembrie sa emis ordonanta si pe urma nu a fost aprobat de UE.
    Daca nu le apoba Comisia Europeana taxa noua , se recalculeaza dar dupa cum vad eu , ramanand cea veche activa ...
    1 0
  • FIECARE CU CE ARE
    @NAIE SI ALTORA CA EL...DECAT S A-MI IAU LIGHEAN SI SANDEL MAI BINE MERG CU MASINA MEA GERMANA VECHE CU ORICE COSTURI SI SACRIFICII........
    1 0
  • raman la vorba aia
    prostu' nu'i prost destul daca nu e si fudul....cu toate sacrificiile
    1 0
  • mandrake
    pentru mircea si alex
    si dak s-ar realiza o revolutie in cele din urma dai jos actualul guvern si forma politica si inlocuiesti cu cine si cu ce ??

    in consecinta o revolutie inca nu se poate infaptui.
    1 0
  • Pt george
    Lucrez in domeniul IT asta e slujba mea de baza si n concediu si fiecare weekend mai aduc cate o masina doua din afara deci nu imi spuneti mie de impozitele pe salariu si alt gen de taxe are grija statul roman si hotii care il conduc ca eu sa nu pot trai doar din salariu daca vrei sa ai o viata cat de cat decenta trebuie sa ai ori doua slujbe ori o slujba si o mica afacere sau alte chestii daca ash avea salariu din care sa pot trai decent ce crezi ca mash mai duce sa bat drumurile europei in cautare de autoturisme spor la treaba domnule shaormist stiu ca e greu la toti ne e greu si de vina sunt cei care dorm la guvernare si cei care dorm cand merg la alegeri si cei care dorm si dupa alegeri si noi care dormim in loc sa iesim in strada faza cu revolutia mi se pare cea mai buna solutie pt ca mafia de la guvernare e prea mare n mare.
    1 0
  • pedros
    catre toti samsarii
    baieteilor, decat sa va plangeti atata ca faceti nu stiu cate mii de kilometri (de parca va obliga cineva) mai bine ati sta frumos in tara si ati munci, in felul asta ati ajuta si voi economia. puturosilor!
    1 0
  • pentru Naie
    pacat ca mai tine pamintul asa oameni ca tine si nu-i inghite ba naie, pai ce ma daca esti fraier si cumperi asa ceva noi ceilalti cu ce suntem noi da vina ba... ca nici nu stiu cum sa-ti mai spun de cit esti de inteligent, taxa nu exista numai la noi in tara tot din cauza a fraierilor si escrocilor ca tine.
    1 0
  • forbidden
    pt marco
    Pai mai marco baietas destept si smecher cat incape, vezi tu ce gandire de roman adevarat ai? Cum naie & co cumpara ca fraierii de la tine, plateste si tu taxa de poluare la cei mai jmecheri decat tine. Sau vrei sa fi doar tu al mai smecher.
    @ toti ce care aduc supercaruri SH de afara: nu va mai vaitati ca platiti taxa, oricum e echivalenta cu TVA-ul pe care nu-l platiti.
    2 0
  • Zise pedros
    Domnule pedros nu ma plang de miile de kilometri p care le fac si nu m-am plans niciodata de munca si da intradevar nu ma obliga nimeni decat statul roman si hotii de la guvernare sa fac acesti kilometri ca dintr-un salariu nu se poate trai decent la noi ca si asa til ia jumate statul tot prin taxe ce crezi ca daca as avea salariu de parlamentar as mai face mii de kilometri sa aduc autoturisme, si la care economie te referi ca la noi e varza pt ce sa muncesc in tara sa imi ia statul cea mai mare parte a muncii mele sau poate te referi la economiile parlamentarilor si banditilor de la guvernare drept sa iti spun mam saturat sa muncesc pt economiile lor.
    0 0
  • tot bmw...
    ptr forbidden
    fratioare, tocmai ne demonstrezi cat esti de handicapat... nu samsarii se vaita de taxa, pentru ca taxa se adauga la pretul masinii pe care tot cumparatorul o suporta...samsarul are acelasi adaos comercial ca inainte sau poate chiar mai mic. Si de unde pana unde ala care vinde e shmecher si cumparatorul de SH e fraier...? Romanul cumparator de sh nu e fraier fratzica, ca nu se mai aducea nimic de afara daca nu erau bune... ala care a strans din c...r sa si i a masina cu ABS optional poti sa l treci la fraieri.
    Dar ca si parere personala, din mesajul tau iese puternic in evidenta invidia ca alti pot castiga un ban muncind astfel si tu nu. Adica, aia pot fi shmecheri iar tu nu ramai decat un fraier, categorisire care iti apartine....
    0 0
  • george
    HOTU` STRIGA HOTII
    @ Mihai

    Sunt de acord cu tine ca un salariu mediu in Rumanica nu e suficient sa traiesti decent. Si ca pe politicienii nostri ii doare-n prastie de noi. Eu am atras atentia asupra altui aspect:

    NU TE OBLIGA NIMENI SA FACI MII DE KILOMETRI. NICI MACAR STATUL RUMAN. Asta a fost optiunea ta. Pentru ca este mult mai banoasa decat multe alte chestii.

    Ca IT-ist care te declari puteai sa mai faci un ban pe langa job facand ceva in domeniul tau...sau pur si simplu orice altceva. Problema e ca nu se castiga la fel de mult ca din samsarie. Si daca tot o faci destul de intensiv (una-doua masini pe saptamana) fara sa platesti absolut nici o taxa, nici un impozit in afara de taxa de inmatriculare, macar ai bunul simt sa nu te mai plangi ca-ti rupi salele pe sub masini si conduci mii de kilometri si dormi prin parcari...

    Iar aspectul cel mai important e urmatorul: atunci cand faci evaziune fiscala la o activitate care iti aduce peste 1000 de Euro pe luna in conditiile in care majoritatea celorlalti cetateni isi platesc impozitele chiar si pentru un singur salariu de 10 - 15 milioane, mi se pare lipsa de bun simt elementar sa strigi in gura mare ca esti furat. Pentru ca evaziunea fiscala asta este in esenta: FURT.

    Sper ca ai inteles in sfarsit ce am vrut sa spun...


    @ marco

    Omule, masoara-ti cuvintele mai ales cand nu ai habar de ce spui. In UE mai sunt vreo 15 tari care au astfel de taxe care pot ajunge pana la 400.000 de Euro/MASINA...
    0 0
  • MM 69 HUR
    taxa auto
    Omeni buni nu se mai poate trebuie sa iesim din nou in strada si sa ne facem singuri dreptate astea ne fura pe fata fac legi numai pentru iei nu sint numai o mina de oameni si prosteste o tara intrega IESITI IN STRADA
    0 0
  • boschetari cu SH
    din punctul meu de vedere puteti sa iesiti in strada...si sa dormiti tot acolo. Puteti sa va dati cu coorul de pamant cat vreti orice masura luata nu va fi rezultatul unei noi...ce? revolutii? Va veti aduna cateva sute in cate o piata veti latra la luna si lucrurile vor merge inainte. ma deranjeaza in schimb ca hingheritul nu poate fi aplicat si voua.
    0 0
  • esti un nesimtit.
    bai .ioio.esti un nemernic,compari cumva niste oameni cu animale,am inpresia ca esti un vierme ca aceia din parlamentu rominiei si care traiesc doar sa minta,dutesi veziti de treaba si nu mai poasta aiurea.
    0 0
  • Taxa
    O stire incompleta, trunchiata. Taxa auto se refera atat la masinile noi cat si la cele second hand.Nu vad in articol nimic scris despre taxa in cazul masinilor noi. Ca deobicei reinvetam noi apa calda si roata, ma refer la acei indici de calcul.ESTE TAXA DE POLUARE DECI LOGIC TREBUIE SA SE IA IN CALCUL UN SINGUR INDICE: NORMA DE POLUARE. Ce dracu totul trebuie sa fie complicat in tara asta !
    0 0
  • circul e in sat
    Ioan am sa iti raspund la obiect: invata sa scrii.
    0 0
  • Bai george
    Am inmatriculat autoturisme prin majoritatea tarilor din europa si nu am intalnit nicaieri o asemenea taxa daca vorbesti din auzite mai bine taci din gura eu vb din experienta deoarece cu asta ma ocup nu aduc auto numai in romania am clienti si prin alte tari si nicaieri nu am auzit de o asemenea taxa asa ca nu ma lua cu vorbe din auzite iti spun eu concret ca nu exista asa ceva in majoritatea tarilor ue taxa asta e mai mult formala sau modica si chiar se foloseste pt protectia mediului nu ca la noi pt protectia hotilor din conducere cea mai mare care am platito pana acum a fost in belgia unde am dat pt un auto cu motor de 2000 cmc vechi de 8 ani cu euro 2 375 d euro in austria taxa e undeva in jur de 40 50 d euro in germania e d vreo 60 d euro daca mar lasa statul roman sa traiesc ash incepe o afacere in domeniul IT dar la taxele impozitele si reglementarile de la noi nu se mai apuca nimeni de nimik decat cei care au pile si hoti din guvernare care au intrare peste tot chestia e ca la noi statul nu t lasa s traiesti te ingroapa in hartii si umbli o zi intreaga pt un ... de hartie si itzi mananci nervi Eu muncesc cinstit aduc auto si le vand de cand cu smecheria asta p statul roman sa platesc impozit p venit ca ce chestie ce imi fac ei mie d impozitul asta ma duc si stau cate jumatate d zi p la cozi la primarii merg pe niste drumuri varza in fiecare zi pt ce ca sa le platesc lor impozite asha ca nu ma lua p mine cu evaziunea fiscala si nu ma lua cu majoritatea celorlalti cetateni c p asta se bazeaza astia d la guvernare p prostia generalizata daca majoritatea platesc impozit p munca lor si dac au reusit s prosteasca majoritatea asta nu inseamna ca si eu trebuie sa fac acelasi lucru evaziunea fiscala inseamna furt pt ca politicienii hoti au denumito asa nu fur din buzunarul nimanui muncesc cinstit nu bag mana la nimeni in buzunar ei imi baga mie mana in buzunar cand ma obliga sa le platesc taxe pe munca mea adik eu muncesc si le dau lor taxa d shmecheri sa le fie rusini si sa iti fie si dumitale rusine domnule george
    0 0
  • Lipsa elementara de bun simt este la conducerea tarii care incaseaza de 20 de ani bani de pe spatele si munca unei tari intregi si nu au facut nimic au distrus tot ce sa putut au vandut tot si nu au mai facut nimic nici drumuri nici locuinte nimic au furat banii cu nesimtire si siau facut averi colosale din bani munciti de o tara intreaga sa le fie rusine dar au obrazul si ceafa groasa si nu au bun simt ne-au luato toate tarile europene foste comuniste inainte dute domnule george prin ungaria sa vezi ce drumuri si autostrazi eu unguri si dupa aia sa vii sa imi spui mie ca la noi nu se fura in politica cand o sa vad eu cel putin jumatate din conducerea tarii dupa gratii atunci o sa imi platesc taxele si nu o sa mai fac evaziune fiscala cum zici dumneata si daca eu fur de la stat ca nu vreau sa le platesc cota parte din munca mea atunci ei ce fac cu o tara intreaga le iau banii si nu fac nimic cu ei isi voteaza salarii si isi fac vile si escursi si cand o sa iti bag dumitale mana in buzunar domnule george atunci sa ma acuzi de furt pana atunci te rog sa iti vezi de lungul nasului.
    0 0
  • HUUUUUUUUUU HOTIIII HUUUUU
    A ajuns taxa asta auto la a 5a sau a6a varianta o tot schimba si o tot periaza ca sa arunce cu praf in ochii romanilor nu zic ca e o taxa ilegala ci spun ca ilegala e valoare la care se ridica aceasta taxa si modul de calcul descriminator al acestei taxe am mai spus majoritatea tarilor din europa au o astfel de taxa care in general are o valoare fixa si repet e in general o suma modica sau un procent modic din pretul de achizitie al autovehiculului acum ma uit la tv si aud ca au reduso cu o treime fratilor toti cei care nu sunteti de acord cu aceasta hotie si marlanie va astept in strada, omul munceste sa isi cumpere un autoturism si hoti astia de la guvernare pun o taxa care uneori depaseste de doua sau chiar trei ori pretul la care omul a cumparat automobilul asta e hotie pe fata sa ma bage la puscarie pt ca eu am de gand sa circul cu masina neinmatriculata ba chiar o sa imi pun in loc de numere o placuta cu NU AM BANI DE TAXA ARESTATI-MA ca sa vada si ei cum ajunge un roman care munceste la puscarie si cum cei care pun taxe stau bine mersi in fotolii
    0 0
  • pedros
    bai mihai
    daca taceai, filozof te numeai. tocmai ai recunoscut singur ca esti samsar. si ia spune tu, ce impozite si taxe platesti la stat pentru masinile pe care le aduci? spui ca lucrezi in domeniul it, in cazul asta de ce nu pleci undeva, afara? acolo specialistii it sunt bine platiti. sau poate esti un simplu vanzator intr-un magazin de calculatoare sh si de asta spui ca esti in domeniul it. si inca ceva: invata naibii sa folosesti semnele de punctuatie ca e foarte dificil sa te inteleaga cineva
    0 0
  • tot bmw...
    musca in lapte...
    bai pedros bai....esti paralel bai pedros..... il inveti tu pe om cum sa faca bani ? daca tu nu halesti samsarii, ii inveti tu cum sa se reprofileze trimitandu i afara ?! Da de ce nu te duci tu afara, fratzica, daca e asa bine ? Si daca esti fan-platitor de taxe, sa sti ca acolo sunt mult mai mici... hai du te... sau n ai nici un fel de calificare ?
    Mey desteptule, aici nu se plange nici un samsar.... ei va arata doar cat de cruda i realitatea.... tot munca i si samsareala, cu riscurile si cu avantajele ei.... dar in nici un caz nu i asa cum o vad astia ca tine, care probabil fac naveta din pat la calculator...
    Sunt sigur ca omu a facut greseli de ortografie la nervi...bine ca ai venit tu vigilentule si l ai corectat, apropo, vezi ca si tie iti lipseste o cratima....
    0 0
  • Mircea
    HOHOHO...mai usor
    Domnule Mihai, interesanta pledoarie dar mie mi se pare ca tu...cum sa spun?...ne minti pe fata.
    Decide-te frate, ori lucrezi in domeniul IT, ori te ocupi de adus masini. Pt k dak fac un calcul tu ar trebui sa lucrezi o saptamana in domeniul IT, si o luna la masini, daca este asa cum spui tu (clienti prin alte tari, doua-trei masini pe saptamana aduse).
    De cand calc eu pe acest pamant cunosc UN SINGUR CAZ in care cineva care a adus de dincolo o masina nu a bagat nimic altceva in ea decat ulei si benzina. Un prieten a adus un Opel Astra 1.6 din 2004 modificat. Dar asta pentru ca a stat 5 ani in Belgia si a luat-o de la un cunoscut, care avea grija de ea ca de ochii din cap.
    In rest toti care au luat de dincolo, au mai bagat inca pe-atat in ele (excluzand taxa).
    Si asa e, revolutie nu se mai poate face.
    Si asta pentru ca nu mai exista intre oameni unitatea care exista inainte de '89.
    Acum daca iesim in strada si arunca unul cu o pocnitoare, fug toti ca oile imprastiate de lup.
    Insa, o lovitura de stat ar fi mult mai buna.
    Inapoi la masini, eu am o Solenza 1.4 din 2004 si pana acum nu i-am schimbat decat esapamentul (si cred ca o sa il mai schimb o data ca piesele romanesti cam lasa de dorit).
    In rest, ulei, benzina si talpa
    Masina o folosesc pentru toate deplasarile in interes de servici. Asa e, nu are demarajul unui BMW, si nici dotarile super-climatronic, XABS, ESP,EPB,DLC, COX si alte prostii. Si asta pentru ca NU ARE NEVOIE. Are CD-Player, aer conditionat, geamuri electrice, consuma cat o motoreta si nici nu ii trebuie mai mult. Am vrut sa imi iau un Audi SH de dincolo insa am luat-o pe asta si nu regret. chiar nu aveam bani de aruncat pe fereastra.Deci, judecati si voi.
    Cu stima.

    P.S. eu chiar lucrez in domeniul IT, si stiu ca asta iti mananca o groaza de timp. Eventual poate tu aduci IT&C de dincolo si zici ce lucrezi in IT ;))
    0 0
  • Bai fratilor sunt student lucrez in domeniul IT la departamentul tehnic al unei firme destul de mari deci nu sunt un simplu vanzator de magazin si cam in fiecare weekend fac cate un drum in germania sau austria si aduc autoturisme plec cu oameni care isi aleg masinile si vin si eu cu cate o masina pe platforma si nu vad de ce tear interesa pe dumneata domnule pedro viata mea personala si locul unde lucrez ceea ce e important e ca in romania nu se poate trai decent dintrun salariu de rand decent se traieste dintrun salar de parlamentar daca vrei sa ma numesti samsar asta e sunt si samsar nu mie rusine si nu vad care ar fi problema unul e director altul tehnician si altul samsar nu e nici o rusine frate de ce fac ceeea ce fac trebuie sa traiesc si eu si nu ii mai trage cu taxele si impozitele pe masinile pe care aduc ca nu sunt prost poate ati prostit o tara intreaga dar eu nu o sa platesc niciodata o taxa pt ca muncesc si castig bani nu aveti decat sa ma acuzati cat puteti dumneavoastra dle pedro de evaziune fiscala si si de samsarie ca dupa cum o spuneti dumneavoastra sa fii samsar e ca si cum ai fi nu stiu ce infractor. Autoturismele le cumpar cu bani munciti cinstit cu banii mei deci mi se rupe de taxele lor ca ce chestie sa platesc eu taxe pt niste bani munciti de mine iar cu semnele de punctuatie imi cer scuze dar e jenant sa ne impiedicam de virgule ca sa uit de fapt ce ma doare si anume taxa auto si in general toate taxele din romania haideti sa fim seriosi
    0 0
  • ovidelu
    Nici nu se compara o dacia logan noua cu un o masina germana din 93 94 pt ca romanii nu mai produc nimik de calitate de peste 20 de ani. Ca productie am ramas in urma occidentalilor cu cel putin 30 de ani, si n-o sa-i ajungem niciodata. Am un vw golf 3 din 93 si imi merge mai bine decat loganu lu varumeu din 2008, prin urmare e mai buna o rabla veche decat o rabla noua.
    0 0
  • Domnule pedro nu sunt un simplu vanzator cum zici dumneata daca tot te mananca curiozitatea vietii mele personale afla ca lucrez la departamentul tehnic al unei firme destul de mari si am un salariu care majoritatea lar considera decent dar in romania se poate trai bine doar din salariul de parlamentar ca doar ala til votezi singur nu mam ferit niciodata de munca iar daca dumneata zici ca sunt samar asa o fi nu mam ascuns niciodata nu vad ce e rau sa fii samsar la cum o spui dumneata a fi samsar e ca si cum ai fi nu stiu ce infractor frate comertul cu autoturisme e la fel cu orice alt comert ca aduci seminte din turcia sau tigari de la rusi sau bulgari tot asa e si cu autoturismele suntem in UE circulatia marfurilor e cat de cat libera eu cumpar auto cu bani munciti cinstit de mine prima masina care am aduso acum catziva ani a fost muncita ani multi la firma la care lucrez cu bani pusi deoparte cu greu nu mam dus la credite am preferat sa muncesc si sa pun banul deoparte iar daca dumneata crezi ca eu o sa platesc vreodata taxa pe munca mea sa stii ca te inseli daca hoti de politicieni au reusit sa prosteasca o tara intreaga ei sa stii ca la mine nu tine faza iar cu semnele de punctuatie hai sa fim seriosi ne impiedicam de un punct si o virgula ca sa uitam esentialul ceea ce ma doare de fapt taxa auto si alte taxe din romania si hotia de la guvernare cine are de inteles intelege si fara puncte si virgule
    0 0
  • Domnule mircea nu toata lumea are o viata asa linistita ca dumneata nu toti dorm in tara asta pe un salariu mizer mai sunt si unii care muncesc cine a spus ca daca ai un servici nu mai poti face nimic pe langa nu imi face tu mie impartirea timpului care si asa e putin si sunt mereu presat de el si spre surprinderea ta afla de la mine daca nu stiai pana acuma ca sa poate sa ai o slujba stabila si pe langa ea sa mai faci si alte activitati aducatoare de venit mai aduci si o masina doua din afara mai faci diferite activitati comerciale mai joci la bursa credema nu e mare lucru trebuie doar putina vointa si vreo 3 4 nopti nedormite pe saptamana asta e cand majoritatea dorm in patul lor acasa alti muncesc iar statul roman normal ca de obicei vrea sa puna taxa pe orice fel de munca si orice fel de venit muncesti ai venit trebuie sa le platesti lor taxa treaba e simpla dar la unii nu tzine unii sau saturat sa plateasca taxe pe noptile de munca nedormite
    0 0
  • CAINII LATRA URSUL MERGE
    SA-I LASAM PE ASTIA CU MASINI ROMANESTI IN PACE SI SA-I FACEM PE BULGARI OAMENI CARE SI ASA CRED CA NE-AU LUAT-O INAINTE.....NU SUNT SAMSAR ,AM MASINA STRAINA SI TOT DIN AIA O SA-MI IAU CA DE ACEEA E PIATA LIBERA SI DEMOCRATIE SI DE ACEEA AU MURIT AIA LA REVOLUTIE[asa zisa]
    0 0
  • TAXA
    are dreptate Mihai fratilor!....sa va explic de ce....eu am agonisit dintr-un salariu de bugetar mai mic asa o anumita suma, m-am deplasat in Germania si mi-am luat o masina la banii pe care eu i-am avut in buzunar si o masina pe placul meu....am ajuns in Romanica noastra si am ajuns la organele Fiscale sa-ma faca calculul pentru a plati taxa ca un bun contribuabil...SURPRIZA... datorita faptului ca are 3200 de cm, o vechime de 7 ani si uite asa trebuie sa mai dau inca cu vreo 2,300 eura mai mult decat am dat pe ea in Germania.......este corect.....domnilor?....tara mea....BRAVO MIHAI !!!!!
    0 0
  • MINUNATI-VA
    Ordonanta de urgenta 7/2009 prevede ca pentru masinile introduse in tara inainte de 15 decembrie 2008 se va plati taxa de poluare valabila in acel moment ( adica taxa valabila dinainte de triplare ). Surpriza, pentru a plati taxa sunt nevoit sa scot din buzunar inca cateva milioane bune in plus fata de 15 decembrie,de ce credeti ?Pentru ca iubitii nostri guvernanti au modificat cursul de schimb valutar . BRAVO! BRAVO! BRAVO! Inteligenta miscare.
    0 0
  • traian
    taxa auto
    au mintit ca au micsorat tax daca la o masina euro 2din 94 adusa an ainte de 15 dec 2008 plateai an jur de 980 lei acuma daca o cumperi platesti 3004 lei nu cum zic hhhhooootii an jur de 2000 lei asta se antampla la arad ne mint pe fata iam antrebat pe functionarii de la finanta si miau spus ca si asa nu e mare hotii
    0 0
  • marika
    taxa auto
    sa se schimbe taxa fratilor a nebunit soarecele BOC jos cu comunistiii?
    0 0
  • MARICA TULCEA
    TAXA AUTO
    SCOATETI TAXA OAMENII BUNI SA FIE MAI MICA AM MAINA DIN 2004 SI TREBUIE A PLATSC 1400 DE EURO SUNTETII NISTE HOTI BASESCU BOC UDREA?
    0 0
  • Carlos
    Unde-i castelul buda, unde-i baunsotil pescarilor, unde-i sinagoga, unde-i capodopera... biserica st matyas, o adevarata opera de arta?!!!! ai fost in piata eroilor si nu ai vizitat castelul Vajdahunyad la doi pasi distanta?! In schimb te-ai plimbat prin toate grotele budapestei, ratand cele mai frumoaste monumente arhitectonice ale orasului, ai dat un exemplu de ceea ce nu trebuie sa faci la budapesta, mai ales daca ai 4 zile la dispozitie, pacat...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru