Teapa de service: 6500 $ pentru o lucrare de 143 $

Publicat Duminica, 17.06.2007
S-a intamplat in Canada, la un service Mercedes. Desi mecanicul autorizat a cerut 6500 $, daunele erau infime.

Un candian a fost foarte aproape de a-si lua o teapa de zile mari. Pentru ca nu ii mai functiona trapa, el s-a prezentat la un service autorizat Mercedes pentru a fi verificata problema. Dupa verificari, mecanicul autorizat il anunta pe proprietar ca trapa trebuie schimbata in totalitate pentru ca defectul este iremediabil. Pretul lucrarii: 6500 de dolari.

Omul nostru merge insa la primul service care ii iese in cale si gaseste problema: o pietricica bloca mecanismul de inchidere/deschidere a trapei. Problema s-a rezolvat imediat iar tariful a fost unul normal: 143 de dolari.

Imediat dupa aceea, proprietarul Mercedes-ului a mers inapoi la service-ul autorizat, unde s-a hotarat sa filmeze totul cu o camera ascunsa. Ce a iesit, vedeti si voi!


http://view.break.com/312449 - Watch more free videos

Comentarii (26)

  • laur14
    Deci,articolul nu e valabil?Este tot o teapa
    0 0
  • Mihalcea Romeo
    hahaa
    Articol facut de BMW??!!? hahahahah!
    0 0
  • Mertzan
    Asta e mertzanul !
    0 0
  • daniel
    unu .. esti varza
    cine a zis mah ... ca intamplarea este din america ??? .... acolo scrie clar ca UN AMERICAN .. nu spune si unde a fost sa-si rezolve problema
    asa va mai place sa va credeti destepti si comentati toate stirile ...
    0 0
  • Nu porea are imp unde s-a intamplat, oricum nu in RO deci tepi se dau peste tot. Apropo ceva in enul acesta s-a intamplat si la BMW Bavaria BV... :))
    0 0
  • verze
    unu are dreptate, Vancouver e in Canada, intamplarea e in Vancouver, deci e o greseala in text. bravo, nu mai esti varza. dar faza cu "boilor" iti pune alta eticheta, mai naspa. erai mai bine varza.
    daniel, este scris pe primul rand despre SUA, iar daca ai urmarit povestea pana la capat o sa afli ca intamplarea e in Vancouver. e un post de varza liber pe aici, te bagi?
    copilasi, problema e de fapt ca astia de la reprezentanta Mercedes au incercat sa-l jumuleasca pe saracul om de o gramada de dolari (canadieni). asta ar fi de comentat.
    parerea mea este ca asta e o practica in toata lumea, si nu numai a celor de la Mercedes.
    0 0
  • grammar
    Tipul e semianalfabet ("Mercedes try's")...
    0 0
  • no name
    riscurile reprezentantelor
    La fel se intampla si la restul reprezentantelor. Sa luam de ex Porsche Romania Vest. Dupa lungi asteptari in care poti vedea prin geamul de termopan activitatea mecanicilor ( la 3 re de manopera facturate mecanicul are o activitate de cel mult 45 de minute, cumulat), vine reprezentantul si-ti spune ca masina ta e varza. Ca nu trage pentru ca e dusa turbina. Ca nici nu se pune problema sa o curete. Ei nu fac compromisuri. Trebuie schimbat deci tot ansamblul. Si cm ei sunt "foarte draguti" au mai printat si o foaie cu restul de necesar pentru masina. De la garnitura de chiuloasa la garnitura pt baia de ulei cam tot. Totalul viitoarei operatiuni : 4800 ron. In provincie, un prieten care lucreraza la VW
    a aruncat o privire la problema. Era fisurat un fuurtun de la turbo. Cost estimat :10 ron.
    0 0
  • graby mangalia
    daca tot vorbim de tepe: de aspectul cu schimbatul uleiului la service a`ti auzit? ca te duci cu uleiul cu filtrele, "baietii cei draguti" iti iau masina si dupa ce ti`o aduc inapoi constati ca ai acelasi ulei si aceleasi filtre? dupa ce tu ai platit fireste operatiunea la casa! si daca intrebi de ce e uleiul tot negru ti se raspunde ca asa se innegreste el dupa ce mergi cu masina? adica vreo 20 de m din hala pina afara?
    incercati pe la oricare reprezentanta. de orice firma. va veti convinge! si ca sa fie treaba sigura trimite`ti o femeie cu masina!
    0 0
  • Danutzky
    sa le fie rusine
    ce japcari... si cu geografia... cred k ia derutat numele strazii :)
    0 0
  • Gixxer
    de kkt
    astia sunt service-uri "de lux", de kkt... Pai la mercedes la fel sunt umflate si preturile masinilor, platesti firma, pt ca aceeasi calitate poti sa o ai si la firme mai putin "prestigioase", dar deh daca vrei sa te dai mare scoate tata banu' (ca prostul)..:)))
    0 0
  • carcotasul de serviciu
    "S-a intamplat in SUA..." my ass
    Subtitlul articolului zice "S-a intamplat in SUA...", asa ca am incercat sa-i dau autorului "the benefit of the doubt", cum ar zice frantuzul, si am verificat in Vancouver, WA, USA. Dar nici pomeneala de service Mercedes acolo. Mai mult, nici nu au un Broadway (cu atat mai putin un Hemlock street)…

    In schimb, un simplu search pe Google ne arata imediat ca una din cele 5 (cinci) reprezentante Mercedes Benz din Vancouver, British Columbia, Canada este localizat la intersectia lui West Broadway cu Hemlock street (vezi minutul 05:55 din film). Iar daca dam un click pe http://www.mbvancouver.com/index.cfm?id=3314 si ne uitam la poza, o sa recunoastem imediat service-ul din film.

    By the way, tocmai am trimis un e-mail in atentia lui Ed Kennedy, Service Manager (“I just watched a video about your business (http://view.break.com/312449) and wonder if you have any comment”). Va anunt daca primesc vreun raspuns.
    0 0
  • Mircea
    :)
    Carcotasii sunt bineveniti, mai ales cand au dreptate. S-a corectat in text. Am trecut repede peste partea cu Vancouver, nu am fost foarte atent. My fault :)
    0 0
  • URAGANU
    in Romania
    In Romania, o femeiusca sau un fraier ar fi platit :)))))))))))))))) Ca sa vezi diferenta de mentalitate si apreciere a banilor munciti !
    0 0
  • noutate????
    de ce credem ca tot ce e ''afara''e miere?Si la ei doar arata altlel , dar in fond oamenii sunt aceeasi si fura cu aceeasi dezinvoltura ca in Rom cu zambetul pe fata . Cine a trait in vest stie ce vorbesc . Ca si furturile din supermarket-uri cand la casa iti fac storno pe produsul nedorit ( si vb. de Interspar), dar trecut ulterior din nou in bon si-l platesti ca fraierul ca de , esti intr-o tara civilizata si nu te holbezi pe bon ca in Rom . Asta e!!Se aplica in toate domeniile , iar aparentele inseala !
    0 0
  • dennys
    am patit la fel
    Cumparasem un VW VR6 sh , motorul scotea un zgomot ciudat , am fost la service VW autorizat in Philadelphia (unde am dat 100 $ doar sa il verifice) estimare pt reparat 2458 ( si asa la prima vedere auz zis-doar problemele urgente). avea nevoie de un lant nou ..si un ventilator. am fost apoi la un service al uni roman.. cu vreo 293 de dolari am reparat totul (lantule era ok ventilatorul avea ars o siguranta) am schimbat si uleiul si restul fluidelor plus zgomotul era din alta parte, am deja peste 10 000 de mile de la reparatie si masina merge beton .
    0 0
  • Claudiu
    si in Romania
    a venit un client la noi cu un BMW direct de la reprezentanta, cei de acolo spunandu-i ca trebuie sa schimbe turbosuflanta, dupa o constatare mai amanuntita, proprietarul BMW-ului avea sa schimbe doar debitmetrul de aer.... turbo era ok din toate punctele de vedere functiona la toti parametri.
    0 0
  • e la fel oriunde
    Oamenii sunt la fel peste tot. :) Asta e lumea in care traim fratilor ce tot atata mirare, e la fel cand te duci la avocat, la doctor la orice - iti spune fiecare ce vrea ca tot nu stii sa verifici si te arde de cat poate. Tuturor le e frica sa nu ajunga in strada la un moment dat asa ca in lupta pentru supravietuire si conservare te ard in orice tzara la fel de urat. Totul e pe bani, asa ca mereu fiecare va cauta sa arda pe fiecare ca sa se puna la adapost de mizerie. Asta e viata :)
    0 0
  • Nenicu
    faceti bani
    Adevarat zici Seba. Sfatul meu pentru toti: faceti bani gramada. Ardeti tot ce puteti si faceti bani gramada sa aveti de unde sa dati si la service si la doctor si peste tot si sa nu va pese. Unei cunostinte de la tzara dupa ce a facut o serie de operatii si vanduse vaca, i-a spus doctorului ca nu mai are ce sa vanda si ca nu mai are bani de unde sa dea, ii zice doctorul: 'Treaba ta, pe mine nu ma intereseaza, da tot la cutitul meu ajungi'. Ca cica el si-a facut specializarea in Franta si a dat din buzunar si nu si-a scos inca banii. Invatati sa faceti bani manca-v-as ca nu merge altfel. Bani gramada sa nu va pese de cat va cere frairii cand va inseala.
    0 0
  • tzepe de case mari
    cum zice onill si no name,la bavaria c-ta idem dupa revizie acasa ridic capota,antigelul schimbat dar la nivel sub minim in bazinul de expansiune nici o picatura,uleiul le-am zis ca-i schimbat dar tot mi l-au schimbat...
    0 0
  • ss
    pt cel care zice ca nu exista adresa....s-a inselat amarnic: aici e link-ul de unde puteti vedea intersectia: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=hemlock,+broadway,+vancouver&sll=45.535629,-122.51421&sspn=0.038418,0.080338&ie=UTF8&latlng=49263609,-123135977,6799669520482792865&ei=LoV2RqnzDIiUoAOKuryEBw&cd=1
    0 0
  • idiots
    la fel si mie...pt o garnitura la radiatorul de clima de la opel vectra,mi s-a spus ca nu se poate da decat cu un radiator nou....hmmm.asta da afacere
    0 0
  • AndreiRN
    Ispititor
    Este prea ispititor sa arunci in titlul unui articol "USA" decat Canada. Altfel atrage ochiul cititorului.
    Oricum tepe de intampla si se incearca peste tot.
    Am dus MBZ la o reprezentanta sa-mi schimbe filtrul de transmisie si am semnat pt $60 toata lucrarea. Cand m-am intors sa-l iau inapoi mi-au dat o factura de $180 deoarece au vazut ei ceva crapaturi pe la niste furtune si le-au schimbat. Calm si cu zambetul pe buze le-am spus ca stau si astept pana imi vor pune furtunele vechi inapoi deoarece ei nu au avut autorizatia mea pt asa ceva. Au chemat managerul si i-am explicat din nou cum sta treaba. Suparati mi-au luat cei $60 pt lucrare si mi-au spus ca restul e pe cheltuiala lor. Mai erau cativa clienti de fata.
    0 0
  • AndreiRN
    Onestitate fara prejudici
    Sunt extrem de incantat de schimbarile aparute in articol. Numai un om cu INTEGRITATE isi accepta erorile si le indreapta daca este posibil. Majoritatea prefera confruntarea si mocirla insultelor in loc sa accepte greseala si redresarea.
    Toata stima si respectul din partea mea. :)
    0 0
  • Bandera
    VW
    la VW e durere mare am intzeles ca tzepuitii si-au facut si o asociatie http://volkswagenromania.wordpress.com

    tu le dai bani pe masina si ei te tzepuiesc
    0 0
  • tzeapa
    prost nu e cel care arde prost e cel ce se duce acolo la reprezentanta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru