Tehnologie de viitor de la Volkswagen

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.06.2007
Grupul german implementeaza noi tehnologii care vor imbunatati motoarele, manevrabilitatea si sistemele de siguranta.

Volkswagen continua cursa tehnologica pregatind noi inovatii pentru modelele sale. Atentia constructorului german se axeaza pe modelele ecologice VW dezvoltand un sistem CCS de combustie combinata. CCS omogenizeaza foarte bine aerul si combustibilul in interiorul motorului reducand oxizii poluanti. Pentru o functionare optima, CCS este recomandat in cazul combustibilului sintetic. Noul combustibil, botezat SynFuel, este derivat din benzina si este in prezent testat de mai multi constructori auto.

Sistemul Gasoline Compression Ignition promite sa fie la fel de ecologic ca motoarele pe benzina dar la fel de eficient ca diesel-urile. GSI foloseste bujiile la pornire si accelerare dar se comporta asemeni unui diesel atunci cand nu este solicitat, pe autostrada spre exemplu. Ambele tehnologii CSI si GSI vor echipa modelele Volkswagen incepand din 2015.

Pentru a imbunatati manevrabilitatea modelelor sale, VW intentioneaza sa introduca un sistem inovativ de directie si de suspensii care sa poata fi configurat prin simpla apasare a unui buton.

Astfel, soferul poate avea o directie sensibila asemeni unui Lotus Elise sau una rigida asemeni unui Hyundai. VW doreste si implementarea unei comenzi care sa mareasca raspunsul acceleratiei, al cutiei de viteze DSG si al franelor.

Constructorul german va introduce o tehnologie noua si pentru interior prin dezvoltarea HMI (Human Machine Interface). Sistemul se va baza pe camere video capabile sa monitorizeze drumul si sa atentioneze soferul despre pericolele care se apropie. Sistemul poate rearanja afisajul instrumentelor de bord pentru ca soferul sa poata vizualiza informatiile cele mai vitale.

Comentarii (2)

  • mmmmmm
    Masina asta e un Prius facut de altcineva ?
    Au platit licenta ?
    0 0
  • Scirocco
    VW Scirocco
    Asta nu E Prius, e noul VW Scirocco model 2008 pozat cu camera cu unghiuri aiurea care ii deformeaza spatele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru