Tesla a dezvaluit primele detalii ale noului Roadster Sport

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 20.08.2009
Oficialii Tesla au dezvaluit primele informatii ale noului Roadster Sport. Acest model poate accelera de la 0 la 100km/h in doar 3.7 secunde si are un pret de 112.000 de euro.

Americanii de la Tesla au prezentat primele fotografii si primele detalii oficiale ale noului Roadster Sport. Imaginile prezentate anterior erau create in mod digital si nu surprindeau decat profilul modelului, detaliile esentiale ramanand ascunse pana in acest moment. Se pare ca inginerii Tesla au lucrat din greu la versiunea Sport a lui Roadster, si au modificat chiar si trenul de rulare al acestuia.

Astfel, Tesla Roadster Sport este un model diferit din punct de vedere mecanic fata de Tesla Roadster, mai ales daca luam in vedere faptul ca versiunea Sport a acestui model este echipata cu un alt tip de motor electric. Noul motor al lui Tesla Roadster Sport este mai simplu si produce mai multa putere decat cel disponibil initial pe primul model Tesla. Pe langa faptul ca produce mai multa putere, noul motor este mai eficient si poate sa ofere o autonomie sporita. Turatia maxima pe care o poate atinge aceasta unitate este de 14.000 rotatii pe minut, iar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a scazut la doar 3.7 secunde.

Suspensia lui Tesla Roadster Sport este reglabila, iar modelul american a primit numeroase elemente din fibra de carbon. Interiorul a primit si el accente din fibra de carbon, alaturi de un design nou.

Tapiseria a fost inlocuita cu piele de calitate, disponibila intr-o combinatie de doua nuante, iar levierul selectorului de trepte a fost inlocuit cu butoane amplasate pe partea inferioara a consolei centrale. Tesla Roadster Sport a primit un torpedo care poate fi incuiat cu cheia si un display cu touch-screen, amplasat chiar in mijlocul consolei centrale. Afisajul din bord informeaza soferul cu privire la presiunea din anvelope, autonomia ramasa si cate butoaie de petrol au fost economisite gratie faptului ca a mers cu un vehicul 100% electric.

Pretul lui Tesla Roadster Sport este de 112.000 de euro fara TVA.

Via | Tesla

Comentarii (1)

  • ...
    Stelica cum de nu ai postat inca primu aici ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru