Tesla accelereaza ritmul productiei lui Roadster

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 15.07.2008
Tesla se straduieste sa devina un constructor auto de talie mondiala prin cresterea capacitatii de productie.

Esential

100 unitati Roadster lunare este obiectivul fixat de presedintele Tesla pentru luna decembrie.
4 unitati Tesla Roadster este productia pe o saptamana in acest moment.
12 exemplare Tesla Roadster au iesit pana in acest moment de pe linia de productie, 9 dintre ele fiind deja livrate la clienti.

Tesla a dezvaluit recent mai multe informatii legate de productia in seria a celebrului supercar electric Roadster. Se pare ca totul tinde sa intre in ritmul normal, desi sunt mai multe lucruri de pus la punct in procesul de asamblare.

Astfel, Ze’ev Drori, presedinte si CEO al Tesla Motors, a anuntat ca noua exemplare au fost deja livrate in California, urmand ca alte trei sa ajunga in scurt timp la clienti. Drori a mai mentionat faptul ca, momentan, 27 de exemplare Tesla Roadster se afla in diferite stadii de asamblare pe liniile de productie. Presedintele Tesla a fixat drept obiectiv pentru companie cresterea productie lunare pana la 100 de unitati in decembrie. Momentan productia este de patru exemplare pe saptamana.

De asemenea, in speranta de a se detasa de imaginea proasta pe care si-a creat-o in ultima vreme, cea de “constructor de automobile virtuale”, cum a fost denumita de colegii francezi de la Le Blog Auto, Tesla a recrutat de curand un vicepresedinte nou din conducerea celor de la Chrysler.

Mike Donoughe este noul vicepresedinte Tesla Motors care va coordona activitatile de cercetare si productie in cadrul companiei. Donoughe are o experienta vasta de peste 24 ani in cadrul companiei Chrysler, de unde a renuntat la functia de vicepresedinte responsabil pe dezvoltarea modelelor de clasa medie.

In acelasi timp, Tesla Motor a anuntat ca intentioneaza sa-si largeasca reteaua de distributie prin inaugurarea unor reprezentante noi in Silicon Valley, precum si in New York, Chicago, Miami si Seattle. O singura problema ar mai ramane de rezolvat, si anume finalizarea dezvoltarii sistemului de transmisie, cunoscuta sub numele de “Powertrain 1.5”. In mod surprinzator, presedintele Tesla Motors a afirmat sambata pe blogul oficial al companiei faptul ca noul sistem de transmisie 1.5 va fi gata abia la jumatatea lunii septembrie, timp in care livrarile se vor efectuate in continuare.

Via | Tesla Motors & LeBlogAuto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru